Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Iva Janžurová: Vnoučata jí vaří a založila jí Instagram

21. června 2021 | 06:00

Herečka Iva Janžurová (80) oslavila v květnu významné jubileum. To pro ni ale rozhodně neznamená konec kariéry. Tato ikona české filmografie má totiž před sebou spoustu práce, která ji stále velmi těší, stejně jako sál plný diváků.

S paní Janžurovou jsme si povídaly během pauzy při natáčení. Byla jsem velmi vděčná, že si na mě udělala čas. Její diář je teď totiž opravdu plný. Během našeho rozhovoru mě překvapilo, kolik má tato dáma ve svých letech energie a také to, že ve volnu sleduje Netflix. Vlastně si ji ani jako babičku v penzi nedovedu představit a jsem ráda, že má stále chuť nás na jevišti bavit svým jedinečným smyslem pro humor.

Vnímáte své narozeniny jako životní mezník?

Já ho nazvala čtyřikrát dvacet, čímž jsem vyprovokovala řadu legračních názorů. Všichni na to reagují hezky, že jsem vlastně pořád dvacetiletá. Já to takhle beru, jinak by mě mohla ta číslovka i vyděsit. Ale nestalo se mi to. To je možná dílem i mé šťastné povahy.

Vypadáte stále velmi dobře a jste plná energie. Kde ji berete?

To se také někdy sama sebe ptám. Ale ta energičnost je zřejmě ve mně odmalička a energii mi dává i neustálá snaha dělat další a další pracovní věci. Když pracuji na jedné, tak už přemýšlím nad další. Divadlo mi naštěstí v posledních letech přálo, takže jsem měla několik moc hezkých inscenací.

Podívejte se na video k jubileu Ivy Janžurové:

Video se připravuje ...
Iva Janžurová slaví krásných a úctyhodných 80 let. • VIDEO: Videohub

 

Co všechno teď máte před sebou?

V Národním divadle mě čekají představení Audience u královny a Kytice a v Kalichu hraji s Janou Paulovou hru Sbohem, zůstávám! a komedii Veletoč, kterou jsem napsala. A k tomu mě ještě čeká premiéra hry Pusťte mě ven!. V Kalichu pak ráda hraji Božskou Sarah, tak doufám, že ji budeme také ještě reprízovat. Dále jsem dostala tři scénáře na film, které teď pročítám a poměřuji se svými silami, jestli to už nebude moc do všeho vstupovat. Přede mnou je tedy i nějaké rozumné rozhodnutí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...