Na rozhovor s Martinem Kavanem jsme se vydali do Davle – městysu nedaleko Prahy, kde díky své manželce Tereze zapustil kořeny již před čtrnácti lety. Povídali jsme si v místní řecké taverně a on věděl, co je tu třeba ochutnat – grilovanou cuketu, nakládané ančovičky, grilovaný sýr halloumi a samozřejmě salát tzatziki. A k tomu jsme popíjeli řecký čaj hojník horský.
Máte rád řeckou kuchyni?
Teď už určitě a mělo na to velký vliv, že jsem se skamarádil s Vladimirosem, majitelem taverny Thessaloniki. Doma jinak vařím hlavně česká jídla, která chutnají nám všem, i když jakékoli inspiraci se nebráním.
Musím říct, že vařím rád, takže každý den máme doma teplou večeři. Peču ryby, dělám svíčkovou, líčka na víně, segedínský guláš i boloňské špagety. Snažíme se jíst zdravě, takže nekupujeme braky, čili průmyslově upravené potraviny, ale na druhou stranu – že by u nás byly jen biovýrobky a nic jiného bychom nevzali do pusy, to také ne. Kupujeme například úplně běžné rohlíky, pokud si je zrovna neupečeme společně s dětmi doma. A ty domácí jsou opravdu vynikající!
Přestože jste už patnáct let pošťákem Ondrou, také se hodně věnujete výchově svých dětí a chodu vaší domácnosti…
S manželkou jsme se dohodli, že se po
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.