Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lucie Borhyová: Decentní odhalení kvůli fotografii v kalendáři by mi nevadilo

11. prosince 2015 | 06:00

Kultovní kalendář Pirelli pro rok 2016 v Česku tento týden představila krásná moderátorka Lucie Borhyová. Kalendář má úplně jiný ráz než předešlé ročníky. Jak vznikal? A co nám na sebe Lucie prozradila?

Fotografka Annie Leibovitz (66) je ve svém oboru legendou. Fotila turné Rolling Stones v roce 1975, obálky pro časopis Vanity Fair, zpěváka Johna Lennona nebo rezignaci prezidenta Richarda Nixona. Pro společnost Pirelli fotila už v roce 2000, tehdy šlo o její první akty vůbec. Tento rok se rozhodla udělat něco úplně jiného.

Tenistka Serena Williams
Autor: Pirelli
Kalendář vychází kromě dvou let bez přestávky už od roku 1964 a vždy mu dominovaly slavné odhalené krásky a modelky. Významná americká fotografka se tentokrát rozhodla oslavovat ženu z jiného úhlu pohledu. Třináctka žen působí v různých oblastech, ale jedno mají všechny společné – ve své kariéře dosáhly úctyhodných výsledků a jsou inspirací spoustě dalších.

Najdete mezi nimi světovou tenisovou jedničku Serenu Williams (34), hudebnici Yoko Ono (82), producentku a jednu z nejvlivnějších osob Hollywoodu Kathleen Kennedy (62), kritičku a spisovatelku Fran Lebowitz (65), blogerku Tavi Gevinson (19) nebo herečku a komičku Amy Schumer (34).

Slavnostním odhalením provázela sympatická moderátorka Lucie Borhyová. 

Video se připravuje ...
Jak o sebe pečuje Lucie Borhyová? • VIDEO: Jan Búda

Kalendář vychází v nákladu 12 tisíc výtisků, které se dostanou do rukou jen významným osobnostem a předním zákazníkům firmy Pirelli. Některé výtisky půjdou do dražeb, jejichž výtěžek má za cíl pomáhat. V České republice půjde už o patnáctou dražbu a výsledná částka tradičně poputuje do Masarykova onkologického ústavu v Brně. 

Video se připravuje ...
Jak vznikal kalendář Pirelli 2016? • VIDEO: Pirelli

Autor: luh
Video se připravuje ...