Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zpěvačka Dannie: Jsem nabíječka baterek, vrba i rádkyně!

Dannie Magdalini Langoska
26. září 2014 | 11:07

Temperamentní zpěvačka Dannie Magdalini Langoska je žena činu. Když chtěla vydat desku, založila si produkční společnost a když neměla co na sebe, vytvořila vlastní oděvní značku. Jak sama říká: "Když něco chci, roztočím zeměkouli proti její ose".

Asi jako každého mě zpěvačka Dannie nejprve zaujala svou korpulentní postavou, kterou hrdě vystavuje v sexy hadřících ve stylu pin up. Zdála se mi prototypem ženy, jakou by měla být každá, která do vínku nedostala vzhled modelky a tak trochu jsem ji začala obdivovat. A díky tomu jsem se také začala zajímat o to, co dělá, tedy o její hudbu.

V dnešní době vycházejí zpěvačky hlavně z  talentových soutěží, vy jste se ale žádné neúčastnila.....

Jsem zastáncem úsloví „Bez práce nejsou koláče”. Pracuji na sobě a postupuji pomalu ale jistě za svým cílem. Řídím se svou intuicí a jsem si vědoma určitých duchovních zákonů a důležitosti vyrovnaných energií. Vím, že pokud bych se dostala na vrchol moc rychle, pád by byl ještě rychlejší a taky bolestivý. A kdybych se někam dostala moc jednoduše, asi bych z toho ani neměla pocit dobře vykonané práce. 

Kde se tedy zpěvačka Dannie vzala?

Po studiu na konzervatoři a dlouhodobém koncertování a také hostování ostatním umělcům, jsem se rozhodla vydat na ryze sólovou dráhu. Vydala jsem svou debutovou desku a tím to všechno začalo.

Dannie Magdalini Langoska
Autor: Facebook.com
Když jste vydávala svou první desku, raději jste si založila vlastní produkční společnost, než abyste obcházela ty stávající. Jste takhle impulzivní ve všem?

Určitě ano. Když se pro něco rozhodnu, roztočím klidně zeměkouli proti směru její ose a veškerou svou energii směřuji k cíli. Ona pak vlastně funguje i zpětná vazba. Pokud se člověk pro něco doopravdy rozhodne a dělá to srdcem, vesmír mu otevře veškeré dveře, posílá pomocníky a ukáže správný směr. 

Jste prý královna českého R'n'B, co vy na to?

To před třemi lety vyslovil můj kamarád a kolega DJ Wich a já si toho samozřejmě moc vážím. Doufám, že svou tvorbou budu moci tento titul obhajovat dál.

Nejste jen zpěvačkou a textařkou, ale zpěv také učíte a to i známé osobnosti. S hlasovým projevem jste pomohla například Benu Cristovaovi. 

Učení věnuji dva dny v týdnu. Beru to po zpívání jako svého největšího koníčka a učím převážně kolegy a kamarády. Nejvíc mě na tom baví ten proces uzdravování hlasivek. Mě kdysi od operace hlasivek zachránila úžasná profesorka a guru zpěvu Hanka Pecková a já její energii do mě vloženou šířím dál.

Pořád to ale není všechno, co děláte, jste také moderátorkou vlastního pořadu. Dokážete vůbec vypnout a jen tak relaxovat?

Pořad, který jsem moderovala společně s Benem Cristovaem na rádiu Spin už skončil, ale od října začínám moderovat nový pořad Muži vs. Ženy, kde se bude živě komunikovat s posluchači o jejich problémech. Do toho natáčím svou druhou desku a koncertuji. Neumím být v klidu a polehávat, mám hodně energie, jsem workoholik a jsem nadšenec do všeho nového, co se můžu naučit. Takže relaxuji při kreativní činnosti a pohybu. Chodím na bikram jógu, kde se cvičí ve čtyřiceti stupních a ty cviky, které jsou sice pro člověka při těle náročné, jsou neuvěřitelně uvolňující. Taky mi v relaxaci dost pomáhá cvičit hormonální jógu.

Dannie Magdalini Langoska
Autor: Facebook.com
Kdybyste se měla popsat, jaká jste?

Myslím, že jsem hodně upřímná a kritická k sobě i ostatním a neberu si servítky. Pro okolí funguji jako nabíječka baterek, vrba i rádkyně. Jsem temperamentní, impulzivní, netrpělivá, vášnivá, naivní, hysterická, nekompromisní i drsná a nebezpečná. Shrnula bych to tak, že jsem sama sebou a taková, jaká chci být, nehledě na to, co si o mě ostatní budou myslet. Jsem prostě žena se všemi ženskými aspekty.

Je osvěžující slyšet ženu, která je sama se sebou spokojená. Co považujete za svůj největší životní úspěch?

V pracovní oblasti to je určitě vydání mé debutové desky Colors Of Light a vystupování v New Yorku a v osobním životě překonání strachů a vytvoření si hranic. Dřív jsem byla pro ostatní schopná udělat naprosto všechno a pak jsem totálně vyčerpaná a oslabená z těch všech pocitů a cizích energií nemohla ani usnout. Tělo bylo unavené, ale mysl bděla. To se změnilo. Vytvořila jsem si hranice a vybírám si, komu věnuji svou energii.

Prozraďte, jak toho člověk dosáhne?

Moje rodina a přátelé, především manažerka Johanka, můj ex přítel Andreas a zpěvačka Tina s manželem Separem, mě hodně podpořili a pomohli mi přenastavit si priority a najít znovu svou vnitřní sílu. Za to jsem jim nesmírně vděčná.

Nejste žádná hudební začátečnice, na kontě máte spolupráce s takovými jmény, jako je Michal Pavlíček, Dan Bárta nebo Jiří Korn. Ale do povědomí veřejnosti se dostaly spíše vaše ženské tvary. Nemrzí vás to?

Začínala jsem na hip hopové scéně a tam nejsou média potřeba k tomu, aby interpret vyprodal obří klub. Ale v komerční oblasti je to naopak. Spousta známých tváří se vyhýbá médiím a nadává na ně, ale média jsou součástí naší práce, utváří náš obraz a taková reklama nám samozřejmě může pomoci. Když si někdo bude díky článku v médiích chtít poslechnout, jak tedy ta prsatá česká Adele zpívá, dostává se od mého mediálního obrazu k tomu, co je pro mě opravdové. K mojí tvorbě. 

Jste důkazem toho, že žena nemusí mít velikost 34 aby byla krásná, okouzlující a sebevědomá a také úspěšná. Chtěla jste vůbec někdy držet dietu nebo na sobě něco měnit?

Ale jo. Před dvěma lety jsem začala s takovou myšlenkou koketovat ale bohužel jsem se svěřila do nesprávných rukou. Když jsem zhubla kilo za týden, bylo to málo, když jsem zhubla tři, bylo to pořád málo. Začala jsem mít pocit, že můj rádce chce, abych zhubla víc, než to chci já a začala jsem nenávidět svoje do té doby milované baculaté tělo. Až pak jsem si uvědomila, že jsem na hubnutí vlastně ani nebyla psychicky připravena, hubnout jsem nechtěla a nechala jsem se k němu dobrovolně nutit. Tady jsme zase u vytváření si hranic. Tloušťka je psychosomatická záležitost a myslím si, že lidé při těle si málokdy umí vytvořit hranice, ať už ve vztahu s ostatními nebo sami k sobě. 

Dannie Magdalini Langoska
Autor: Facebook.com
Takže jste s hubnutím přestala?

Od svého kamaráda jsem dostala krásný dárek, výživového poradce Tomáše Kříže a díky němu se dějí změny. Kvůli hlasivkám musím hubnout pomalinku, ale zlepšila se mi pleť a necítím nad sebou bič. I když dělám to, co mi říká, nemám pocit, že to chce víc, než já. A o to jde. Pokud to rozhodnutí nejde od nás, nefunguje to. 

Máte nějaký vzor, někoho, komu byste se chtěla podobat?

Nemám asi žádný vzor, mám ale naprosto jasný cíl, čeho chci v životě dosáhnout. A pokud budu moci inspirovat ostatní, budu šťastná.

Mimo hudby se věnujete ještě módě, máte dokonce vlastní značku. Jak jste se k tomu dostala?

Jsem malá, mám velká prsa, úzký pas a velký zadek. Mám hodně ženskou, ale zároveň velmi nekonfekční postavu, takže pro mě bylo oříškem sehnat oblečení. A tak jsem si ho začala shánět různě po světě a taky jsem sledovala módní trendy. Někdy jsem si oblečení i ušila a tady se po přemlouvání okolí zrodil nápad vytvořit vlastní značku oblečení a doplňků. Chvíli jsem ten nápad nechala spát, ale teď jsme začaly s mou kamarádkou pracovat na pár modelech, takže se na první výsledek můžete těšit na mém narozeninovém koncertě už teď v říjnu. 

Dannie Magdalini Langoska
Autor: Facebook.com
Móda tedy k vašemu životu patří....

Já sama nemůžu být tak odvážná, jak bych chtěla, ale vždycky se u mě s předstihem objeví alespoň jeden nejnovější trend, i když zůstávám u svého pin up stylu. Několik mých kolegů mě na to konto oslovilo s tím, ať jim pomůžu s výběrem outfitů a to jsem brala jako výzvu. Ostatním dokážu pomoci lépe, než sama sobě, protože na ně se oblečení shání jednoduše. 

Máte řecké kořeny, působíte nejen v Čechách, ale také ve Spojených státech, kde se cítíte doma?

Abych pravdu řekla, doma se necítím nikde a zároveň všude. Nejraději bych žila čtvrt roku v Řecku, čtvrt roku ve Státech, čtvrt roku v Čechách a čtvrt roku bych cestovala různě po světě. Pevně doufám, že moje práce mi to umožní.

Co v nejbližší době chystáte?

Chystám svůj velký narozeninový koncert s mou kapelou Sixin v klubu La Loca. Pozvala jsem si několik zajímavých hostů, které postupně odtajňuji na své fb stránce, aby to bylo správné narozeninové překvápko. V rámci narozenin představíme se zpěvákem Andreasem náš nový duet, ve kterém zpíváme o našem nedávném rozchodu a bude to asi hodně emotivní.V mezičase pracuji na písničkách na mou druhou desku, s mou manažerkou plánujeme koncept mého prvního turné. Své zimní plány raději prozrazovat nebudu, abych to nezakřikla, ale moc se těším.

Video se připravuje ...