Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bára Basiková: Vím, kde je v Praze nejlepší zmrzlina!

4. srpna 2014 | 06:00

Bára Basiková si léto naplno užívá v rozpáleném velkoměstě. Jaká jsou její nejoblíbenější místa a chystá se vůbec letos k moři?

Větina lidí se v létě snaží z Prahy vypadnout, vy to máte naopak. Proč?
Protože Praha je v létě jiná než přes rok. Pražáci odjedou pryč a město se tak zvláštně zklidní. Samozřejmě je tu příval turistů, ale to mi vůbec nevadí. Lidé se prochází po ulicích, mají lepší náladu, na každém rohu máte příjemnou restauraci nebo kavárničku se zahrádkou… A mě moc baví v tom žít.

Jak vypadá váš letní den na Starém Městě, kde bydlíte?
Víceméně se pohybuju jen v centru. Ráno si zajdu na zahrádku podniku Café café, dám si kafíčko, přečtu si noviny, posnídám vajíčka nebo zdejší vynikající marcipánový dort, kterému prostě nejde odolat. Pak na Havelském trhu nakoupím zeleninu, ovoce, květiny a pokochám se zdejší atmosférou. Na oběd si ráda občas zajdu do asijské restaurace Zebra, kterou mám jen kousek od domu, anebo na andělskou zmrzlinu Angelato…

To zní idylicky… Umíte se rozmazlovat?
No jasně. A dělám to moc ráda, hlavně když si chci odpočinout. Takže dlouho spím, dlouho si čtu a pak se taky ráda nechávám opečovávat. Kousek od domu mám thajský masážní salon, kde se specializují na nohy. A to je naprostá slast. Hlavně teď v létě, kdy bývají nohy oteklé a unavené. Za rohem mám taky kosmetiku, manikúru a pedikúru a o pár ulic dál v Michalské ulici je super kadeřnictví Toni & Guy, kam chodím už roky. Prostě tu mám všechno po ruce. Samozřejmě nemám tolik času, abych si to mohla všechno často užívat, ale myslím, že by si podobnou péči měla jednou do měsíce dopřát každá žena. Prostě se odměnit za práci, mateřství, péči o domácnost. Prostě mít svůj den, kdy se pro změnu zase bude někdo starat o ni.

Více o létě Báry Basikové se dočtete v aktuálním čísle Blesku pro ženy, který vychází v pondělí 4.8.2014.

 

Blesk pro ženy č. 32
Autor: archiv

Autor: Alice Rossi
Video se připravuje ...