Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Markéta Hrubešová: Jídlem dávám najevo své city

Markéta Hrubešová o manželství, jídle a žárlivosti
6. září 2013 | 15:00

Nepřehlédnutelná zrzka, herečka Markéta Hrubešová (41), je v kuchyni jako doma. Za plotnou se umí pěkně otáčet, ale jak to dělá, že má při téměř denním kontaktu s dobrotami, postavičku jako lusk? A jaký má recept na šťastné manželství?

Vypadáte čím dál tím lépe. Máte nějaké kouzlo, jak o sebe pečujete?
Děkuji za kompliment! Každopádně to sama vidím jinak… nejlépe třeba po ránu (smích). Ale žádný zaručený recept, bohužel, nemám. Snažím se jen být na sebe hodná – co se týče stravy, spánkového a pitného režimu a taky kosmetiky, kterou používám.

Žádné velké excesy se nevyplácejí. A moc důležité je nalézt také tu vnitřní rovnováhu - zkrátka nějak vybilancovat všechny své dobré i špatné vlastnosti a naučit se mít ráda sama sebe. A moc důležité je nezapomínat se usmívat!

Měla jste vůbec někdy problémy s váhou?
Ale samozřejmě. To má asi každá žena, ne? Nebo si to alespoň myslí. Snažím se svou váhu tzv. „držet“.  Přišla jsem na to, že to méně „bolí“. Takže myslím na to, co jím. A taky kolik toho sním a kdy. Nic si však neodpírám. Razím zásadu, že jakmile si něco zakážete, už nemyslíte na nic jiného, než kdy to budete zase moci sníst.

Ale ten svůj systém už dodržuji tak dlouho, že je to úplně automatické a tělo si navyklo na menší porce několikrát denně. Své porce ovšem poctivě vyžaduje, a když se nenajím, tak dokážu být opravdu protivná. (To je ale snad jediný důvod…) No, a ten hodně neoblíbený způsob, totiž pohyb – je taky opravdu moc důležitý! Bez něj to vážně nejde. Chodím pravidelně do dámského fitka a opravdu je to na těle znát.

Nedostatkem pozornosti a obdivu od mužů určitě netrpíte. Žárlí na vás Váš manžel?
 Jsem už v kategorii „maminek“, tak o nějakém obdivu a pozornosti už myslím, nemůže být řeč. To ať si užívají mladé slečny.

A co vy? Žárlíte na svého manžela? Proč si myslíte, že ženy žárlí?
Důvěra je základním kamenem každého vztahu. I třeba pracovního, nebo kamarádského. Bez ní to nejde. A moc důležitá je také vlastní zdravá sebedůvěra. Tím, myslím, odpovídám i na předešlou otázku.

Vaření je pro Markétu zábava
Autor: Archiv M. Hrubešové


Je o vás známé, že jste výborná kuchařka… Jaké je Vaše nejoblíbenější jídlo, které připravíte, když chcete okouzlit manžela nebo návštěvu?
Svým návštěvám se pokaždé snažím uvařit nějaké zajímavé menu. Vždy vycházím ze sezónních a čerstvých surovin. To je záruka chutné krmě.

Ale co zaručeně potěší úplně každého, je domácí chléb. Začala jsem ho teď pravidelně péct a díky mému úžasnému kuchyňskému pomocníkovi jménem Thermomix, je to úplná hračka!

Bude vám vycházet nová kuchařka – máte také recept na šťastné manželství?
Jeden klasik kdysi řekl, že zárukou dobrého manželství je dobré zdraví a špatná paměť. Tak asi tak. (smích)

Věříte v lásku na první pohled, nebo spíše, že láska prochází žaludkem?
Znám jen velmi málo lidí, kteří neradi jedí. A většinou je s nimi ukrutná nuda… A přitom takové společné stolování je přece báječná věc. Sedíte s lidmi, které máte rádi, ochutnáváte, popíjíte a povídáte.

Já to mám tak, že jídlem, které ostatním uvařím, vlastně vyjadřuji to, co by se jinak zdálo jako trochu patetické vyznání. Jídlem zkrátka svým blízkým můžete říct, že je máte rádi. V té dnešní trochu bláznivé a rychlé době je jídlo takový hezký ostrůvek jistoty.

Autor: Eva Dvořáková
Video se připravuje ...