Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pošťácká pohádka: Jak herec Martin Kavan plní přání po celý rok

Pošťák Ondra hledá ztracené kontakty.
24. prosince 2011 | 06:00

Vánoce patří splněným příní. Pošťák Ondra měl možnoct dlouhá léta plnit přání průběžně. Procestoval celou Českou a valnou část Slovenské republiky. Herec Martin Kavan alias pošťák Ondra teď navíc moderuje nedělní Návraty Pošty pro tebe.

Jak jste se zabydlel v nové roli moderátora?
Pro mě bylo vždycky tak nějak přirozené povídat si s lidmi o čemkoli, počínaje tím, jak se mají, až po problémy v rodině. Takže jsem měl radost, když jsem se dozvěděl, že budu moderovat Návraty. A zda jsem se tam zabydlel? Já myslím, že ano.

Máte více času sdílet teď s lidmi jejich příběhy?

Vypadá to tak jen na první pohled. Natáčení je stále velmi rychlé, zpracujeme třeba i tři příběhy za jeden den, takže moc času na sdílení tu není. Ale rozhodně je zajímavé zjistit z první ruky, jak osudy těch lidí vlastně pokračují, být jim na chvilku blíž.

Zůstávají vám příběhy lidí v mysli, nebo se od příběhu profesionálně odstřihnete?
V tomto ohledu jsme s Ester stejní. Od příběhu se musíte odstřihnout, protože jinak se nebudete plně soustředit na příběh další, a to by nebylo vůči nikomu fér.

1039945:gallery:true:true

Jaké největší překvapení jste během natáčení Návratů zažil?
Tato odpověď bude asi velmi strohá. V životě jsem toho zažil už dost, takže mě téměř nic nepřekvapí. Hlavně se řídím heslem: Vždy připraven.

Co vás na natáčení Návratů nejvíce baví?
Asi opětovné setkání s lidmi, které jsem už malinko poznal. Teď mám možnost odkrýt i jejich další stránky a ukázat divákům, že život je takový, jaký si ho sami uděláte. Někdy se vyplatí udělat první krok, vyjít vstříc, někdy je potřeba přijít a říct: „Omlouvám se!“.

Kde jinde vám můžeme vidět kromě Pošty?
Dělám představení, se kterým jezdíme po celé České republice, ale poslední dobou na něj mám také málo času, takže vidět mě můžete nejspíš někde na ulici s obálkou a čepicí, jak někoho hledám. Když na mě narazíte a uvidíte, že jsem v koncích, prosím, pomozte mi. Děkuji.

Nenapadlo vás někdy, že vám Pošta bere práci jinde? Třeba si vás nevyberou do seriálu, protože jste tvář spojená s jedním pořadem?
To mě napadá každým dnem a je to veliká pravda. O několik rolí, třebaže malých, jsem přišel právě proto, respektive tehdy, když režisér zjistil, že jsem vlastně pošťák Ondra. Třeba se to někdy prolomí. Byl bych rád.

Víte o Martinu Kavanovi?

* Narodil se 27. ledna 1980.
* Pochází z Českých Budějovic.
* Od roku 2006 je, jak sám říká, šťastně ženatý.

Autor: oli, Kbak
Video se připravuje ...