Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Rolins z Hollywoodu: Omlouvám se svým blízkým...

18. ledna 2011 | 05:00

Zpěvačka Dara Rolins (38) sbalila na sklonku podzimu nejnutnější věci a nečekaně zmizela s dcerou Laurou do Států. Jak dlouho tam bude, nikdo netušil. Nyní přiletí začátkem týdne domů. Po necelém čtvrt roce nastal čas návratu.

S Darou jsme tento rozhovor udělaly po internetu. Vrátila se s její malou Lolou z Honolulu, kde začátkem ledna pár dnů pobyly. Darina pakovala kufry zpátky do Česka. S dozvukem vzpomínek na konec roku a Vánoce.

„Doslechla jsem se, že se jsem se tady cítila jak ve vyhnanství. Tak to je opravdu velké nedorozumění. Nic takového jsem nikdy neřekla. Naši hostitelé, přítelkyně Marta a její manžel mně a Lole udělali krásné křesťanské Vánoce – i když jsou židé. Před Silvestrem jsme byli čtyři dny ve Vegas. Pak odletěli na Havaj. To, že jsem si Vánoce původně představovala jinak - zasněžené a v úplné rodině - jistě nemusím nikomu vysvětlovat. Lola je naštěstí malá, přizpůsobivá, tradicí nezatížená. Byla šťastná. Tím pádem já taky. Její úsměv dělá zázraky...

Teď se, holky, vracíte domů. Splnil pobyt v Hollywoodu tvá očekávání? Dal ti energii, vrátil kondici?

Těžko říct, jestli jsem ve stejné nebo lepší kondici. Řeknu to jinak: Některé věci prostě stejné nebudou. Ten čas strávený tady, byl každopádně blahodárný. Já si vůbec neumím představit, jak bych všechny ty události v Praze zpracovala -navíc pod dohledem médií. Rozhodně ten odjezd nebyl plánovaný. A z kolejí nevyhodil jenom mě. Rušila se spousta závazků. Nikdo, včetně rodiny, nepočítal s tím, že nás s Lolou tak dlouho neuvidí.

Jak to vlastně proběhlo?

Jednala jsem intuitivně a impulsivně. V jistém pudu sebezáchovy utéct od všeho, co mě ničí, někam daleko. Potřebovala jsem se schovat, uklidnit. S pár nejbližšími jsem se vlastně rozloučila telefonem z letiště. Teď mám pocit, že se za to musím všem omluvit. I když mé rozhodnutí víceméně všichni pochopili a tiše odsouhlasili.

Mluvila jsi - mluvilo se o jakési dovolené. Stejně si pracovala. Jak vlastně došlo k nahrávce se skupinou Kosheen, v tanečním světě respektované kapele?

S Markeem, jedním ze tří členů této hvězdné party, mě seznámil český promotér Jirka Pokorný. A Markeemu se naštěstí líbila moje muzika. Navíc je to nesmírný sympaťák, má českou přítelkyni a překrásné miminko - takže další společné téma. Poslali jsme si pár nápadů, potkali se v Praze a v tom nejlepším jsem odletěla do Států. Práce na desce se zastavila, podobně jako jiné projekty. Naštěstí je komunikace přes internet v muzice běžná a my měli už udělanou podstatnou první písničku. Stačilo mi ji poslat. A jí tady, tedy ve Americe, nazpívala.

Vracíš se proto, že už se ti stýská nebo kvůli pracovním závazkům?

Nic netrvá věčně. V jistých chvílích si prostě musíš dát pauzu, aby sis v ní uvědomila, že člověk před nikým ani ničím neuteče... Ted už se obě domů těšíme. Hlavně na ty nejbližší. Navíc mě doma čeká spousta zajímavé práce.

Která je ta první?

K té mě vyzval Schwarzkopf. Budu moderovat jeho československou vlasovou show  Hair Dress Awards.

K moderování tě vyzvala i Michaela Maláčová v případě její České Miss. Já tě především vnímám jako zpěvačku, ale pro spoustu holek představuješ jednu z módních ikon. Ženskou, která kult krásy respektuje. Jaký máš vlastně názor na klání o korunku Miss?

Umíš si svět bez všech těch krásných žen představit? Já tedy ne. Patří k němu jakou soutěže, o nichž se bavíme. Každý rok se opakují a jsou stejně samozřejmé jako Vánoce. Mají v sobě osudový náboj, jejich výzva působí magicky. Lidi na celém světě je s velkým zájmem sledují. 695696:gallery:true:true

Taky máš s hvězdou TV Prima, Petrem Vondráčkem, uvádět pražský Ples v Opeře...

Už je to tak. To bude další pohádkový večer, ve kterém se zapomíná na realitu, všechny starosti. Petra považuji za schopného, noblesou obdařeného multifunkčního moderátora. Bude mi ctí stát mu po boku. Navíc tohle je jedna z mála příležitostí vzít si dlouhou toaletu. Zahrát si na princeznu. Už teď ji s holkami řeším...

Teď k muzice. Čeká tě turné se skvělým zpěvákem Danem Bártou a jeho kapelou. On se vyjádřil v tom smyslu, že toto tažení bude rovnocenným mixem vašeho hudebního cítění, které jej svým přesahem láká. Pokračováním toho, co začalo v devadesátých letech v Sexy Dancers. Kdy tenhle nápad vzniknul? Taky za pobytu v L.A.?

Ne, s touhle vizí přišel Dan před rokem. My jsme si snad stokrát říkali, že musíme něco vymyslet. Až Dan navrhl turné. On je opravdu dokonalý zpěvák a být s ním a jeho partou na jevišti, je pro mě pokaždé zážitek. Těším se jak malá holka.

Prý budeš v designovém obchodu By Dara nabízet kolekci dětského nábytku. Solitérů interiérového zařízení náš trh nabízí řadu, ale pro dětský svět nikoli. V tomto směru mi přijde počin zajímavý. Co tě k němu inspirovalo. Tvá Lola?

Přesně tak. Řekla si to výstižně. Třeba sehnat dětské křesílko, které nemusí nutně vypadat jak z cukrové vaty jen proto, že je pro holčičku, je výkon téměř nadlidský. Spoustu mých kamarádek - maminek řeší stejný problém. Navíc děti rostou a touží, aby se ten jejich svět podobal už tomu dospělému. Jen ho nechtějí mít tak nudný. A mámy jsou ta praktická stvoření, které zase chtějí vybalancovat dětské potřeby a své možnosti. Proto jejich podněty vítáme, vycházíme z nich.

Máš řadu aktivit. Jsi zpěvačka, kterou jistě hodláš zůstat. Aspoň předpokládám, že stále platí, že bez muziky bys umřela. Také jsi vítaný reklamní symbol, dostáváš nabídky na moderování a podnikáš v designu. Neděsí tě občas pocit, že jedna věc může být na úkor druhé?

Tenhle rozptyl spíš vnímám jako přínos. Šanci být věčně v pohybu, což je moje přirozená potřeba. Stagnace by mě zabila. Je to svým způsobem dobrodružné, někdy dost náročné, ale ta pestrost věci mě baví a nabíjí.

V kuloárech se říká, že po turné s Danem Bártou se hodláš vrátit zpět do Hollywoodu. Pořídit si v L.A. druhé bydlení. Pendlovat mezi Českem a Amerikou. Můžeš tyto zvěsti potvrdit?

To by bylo přinejmenším unáhlené, něco tak konkrétního potvrdit. Vždyť já se teď vracím, musím se rozkoukat, zorientovat. Všichni máme nějaké představy o budoucnosti, ale záleží na spustě okolností, jak se nakonec vyvinou. V Americe to mám každopádně ráda, chci se do ní vracet a proto bych si tu ráda pořídila byt.

Vyřešila sis u Pacifiku komplikovaný vztah s Matějem Homolou? Nechci jitřit rány, ale jeho exces byl zřejmě poslední kapkou, která odstartovala tvůj odlet do L.A.

Bez komentáře. Myslím že další repríza vyjádření k tomu co se událo, by byla poněkud trapná a zbytečná. Matěj je a bude otcem Laury. Nic víc ani míň. Zažili jsme spolu spoustu krásného a to si chci ve vzpomínkách uchovat. Pro sebe i pro Lolu.

Autor: Františka Čížková, koj
Video se připravuje ...