Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nikol Štíbrová: Žiju v Itálii, ale lásku mám v Praze!

21. listopadu 2010 | 10:21

Po mladé, blonďaté hvězdě seriálu Pojišťovna štěstí, Nikol Štíbrové (24) se na nějakou dobu úplně slehla zem. Seriál skončil a Nikol zmizela do Itálie. Proč zmizela a s kým se teď mladá herečka stýká, odpověděla exkluzivně redaktorce Blesk.cz při své krátké návštěvě v Praze.

Proč jsi se vlastně rozhodla pověsit český showbyznys na hřebík a odcestovala do Itálie?

"Už delší dobu jsem cítila, že mám potřebu se někam ztratit, zmizet. prostě jen tak si zkusit žít někde jinde, ale Pojišťovnu jsme točili šest let, takže moje příležitost "zdrhnout" se naskytla až teď. Pro Itálii jsem měla vždycky slabost, miluju italskou mentalitu, jídlo, přírodu, podnebí.."

Takže jsi Itálii už měla možnost poznat dřív, než jsi tam odcestovala?

"Určitě. Moje máma tady vyrůstala, máme tu hodně známých."

V Praze jsi byla díky natáčení seriálu, ale i díky zpívání na různých akcích asi pořád v jednom kole. Jaký je ted tvůj normální den? Jak probíhá?

I v Praze jsem měla "normální dny", ale je pravda, že až tady jsem zakusila ten pravý studentský život. Konečně mám čas chodit na přednášky, respektive se nemám na co vymlouvat proč na ně vlastně nemůžu (smích). Stravuju se v mense, seznamuju se s ostatníma zahraničníma studentama a taky jsem totálně propadla Zumbě. Jsem poměrně introvertní typ takže mi vyhovuje, že v Itálii na mně při tancování nikdo nekouká protože jsem TA z té Pojišťovny.



Tvrdí se, že prý se jen tak do Čech nevrátíš. Na jak dlouho v Itálii hodláš zůstat?

"Až tam dopiju všechno víno. Dopiju a půjdu (smích). Ale asi některé zklamu, zústávám v Itálii jen tento semestr. V létě mě čekají v Praze státnice a obhajoba diplomové práce, tak abych to všechno stihla."

Jak jsi na tom s Italštinou?

"Tím, že jsem poslouchala italštinu od malička, jsem nějaké základy měla. Teď už si dovolím říct, že se italsky domluvím, nicméně jsem zvědavá, jak na konci semestru budu v italštině u zkoušek vyprávět o třicetileté válce. Ale sprostá slova, ty už umím skoro všechna (smích)."

Jaké pracovní nabídky by tě přinutily vrátit se do čech?

"Žádné. Vrátit mě přinutí hlavně to, že mám v Čechách svoje kamarády a rodinu. Práce bude vždycky, možná ne taková, jako bych si představovala, ale bude."

A máš teď nejaké?

"Ano, paradoxně od té doby, co jsem "venku" mi pár lidí volalo s velmi hezkými nabídkami."

Itálie je jistě kromě úžasného jídla a pití plná i krásnejch chlapů. Líbí se ti
temperamentní Italové?

"Jak kteří. Ti, co na mě pískají ze skůtrů, protože mám žlutou hlavu nebo ti, co se na mě přilepí v baru a po pár minutách mi řeknou, že mě milujou, těm se vyhýbám. Nemyslí to zle, jsou takoví, jsou tak vychovaní. Já jsem si našla fajn partu kluků ze Sicílie, mají super smysl pro humor, jsou chytří a chovají se dost podobně jako český kluci.

To nedá se nezeptat. Už tedy u tebe proběhl nějaký italský románek?

"Neproběhl, ačkoli se říká, že Erasmus a další studijní pobyty jsou spíš o sexu něž o studiu, já jsem nejspíš výjimka, černá ovce (smích)."

Jsi teď s někým?

"Jsem single, ale v hlavě si někoho nosím. Dá se tak říct že jsem pořád jednou půlkou v Čechách, protože on je Čech. Víc neřeknu, soukromí si od jisté doby střežím."

V poslední době se šíří zvěsti o vzájemné nevraživosti mezi tebou a Nikol
Moravcovou, co je na tom pravdy?

"Už se o tom moc nechci bavit. Slečnu Moravcovou neznám - a snad je to tak dobře. Prý je hodně konflitkní a hodně ambiciozní ale nevím, proč si mě bere do pusy, když jsem od ní tisíc kilometrů a nikdy jsme se osobně nesetkaly."

Jaký na ní máš názor? Nikol je teď moderátorkou v zákulisí v televizní show Talent Manie. Myslíš že svoji práci zvládá dobře?

"Já Nikol kromě reklamy na banku nikdy v "akci" neviděla, bylo by ode mne hloupé ji nějak hodnotit. "

Chybí ti natáčení?

"Chybí mi spíš lidi z Pojišťovny. Štáb a herci. Šoubyznys jako takový mi nechybí. Jak říkám, jsem spíš introvert, přílišná pozornost mi nikdy moc nedělala dobře, nejradši jsem schovaná, ač se to tak zvenku možná někdy nezdá..."

Kdyby se točilo pokračování tohoto slavného seriálu, šla bys do toho znovu?

"Určitě. Právě kvůli té super partě, která tam byla a která se na sedm let stala mou druhou rodinou."

A co ti na natáčení naopak nechybí vůbec?

"Nervy. Jsem odmala velký trémista a nervák."

A poslední otázka. Co kluci v Praze? Chybí ti někdo?

"Chybí mi všichni. Zaplaťbůh za Skype a Facebook!"

Autor: NBr, lenak
Video se připravuje ...