Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vánoce a Silvestr: Kdy se dočkáme své pohádky?

Fotografie
1. prosince 2009 | 05:00

Vánoční a silvestrovský program televizních stanic poznamenala finanční krize. Nejvíc se uskrovnila televize Nova, která se na Štědrý den nebojí sáhnout v hlavním vysílacím čase po 36 let staré pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Na Nově se šetří a proto na Štědrý večer poběží prozkoušená romantika v pohádce Tři oříšky pro Popelku. Jediná Česká televize přece jen dala peníze na původní tvorbu a 24. prosince přinese novou pohádku Láska rohatá. V ní se představí Jiřina Bohdalová jako čertovská babička a Jirka Mádl jako čertík nešika. Televize Prima na Štědrý den sáhne do zahraniční tvorby a odvysílá romantický příběh Nothing Hill s Julií Roberts a Hughem Grantem.

Nebudou chybět ani tradiční sváteční pohádky, které jsou každý rok stejné, jen se mění časy a televizní stanice, na kterých poběží. Diváci se tak mohou těšit na S čerty nejsou žerty (24. 12., TV Nova), Princezna se zlatou hvězdou (24. 12., ČT 1), Pyšná princezna (25. 12,. TV Nova), Obušku z pytle ven (26. 12., ČT 1), Mrazík (30. 12., TV Nova) nebo Dařbuján a Pandrhola (1. 1., TV Prima)

Ani Silvestr nijak razantně neotřese televizní obrazovkou. Na Nově se nebude konat žádný Mejdan z Václaváku, ale Mejdan z obýváku v podobě speciálů seriálů Comeback, Ulice a Ordinace v růžové zahradě. Česká televize vsadila na mezinárodní propojení v podobě české a slovenské zábavy a pořad s názvem Silvestr 2009 bude moderovat i mezinárodní dvojice Tereza Kostková a Maroš Kramár. Na Silvestra chystá na Primě hubnutím posedlá Kateřina Cajthamlová přepadovku, nečekaně navštíví ledničky některých slavných. A v oblíbeném pořadu Hádej, kdo jsem? si moderátor Petr Vondráček vymění role s kvartetem herců Martinem Zounarem, Alicí Bendovou, Bobem Kleplem a Evou Holubovou.

24.12.
Nova – Krakonoš a lyžníci, Honza málem králem, Tři oříšky pro Popelku
Prima – Kristián, Santa Claus, Nothing Hill
ČT1 – U pokladny stál..., Princezna se zlatou hvězdou, Láska rohatá

25. 12.
Nova – Nebojsa, Krásná pokojská, Pyšná princezna
Prima – Beethoven, Dovolená s Andělem, Byl jednou jeden král
ČT1 – Nesmrtelná teta, To neznáte Hadimršku, Císař a tambor

26. 12.
Nova – Šest medvědů s Cibulkou, Třetí princ, Četník ze St. Tropez
Prima – Tři muži ve sněhu, Líbánky, Císařův pekař
ČT1 – Love story, Obušku, z pytle ven!, Pretty Woman

31. 12.
Nova – Ať žijí duchové, Což takhle dát si špenát, Mejdan roku z obýváku
Prima – Jak si vzít milionáře, Hádej, kdo jsem!, Přednosta stanice
ČT1 – Princové jsou na draka, RumplCimprCampr, Silvestr 2009

Autor: Hana Höschlová, Eva Tušková