Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vánoční tip na dárek! Nová prsa pod stromeček

12. prosince 2008 | 15:55

Ženské prsy byly odnepaměti symbolem krásy a ženskosti. Bohužel, ne ke všem ženám byla matička příroda štědrá. Plastická chirurgie však nabízí řešení. Plastika se tak může stát vítaným vánočním dárkem.

Mnohé kliniky plastické chirurgie už dokonce nabízejí dárkové certifikáty na svoje služby. A protože je zima tím nejvhodnějším obdobím pro plastické operace, může být obálka s podobným certifikátem dárkem, který nejednu ženu potěší.

Nová prsa pod stromeček? Proč ne!
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

K některé z plastických operací se totiž dnes uchyluje čím dál tím více žen, ale i mužů. A důvod nemusí být jen kosmetický, ale i zdravotní. Např. spadlá víčka, kvůli kterým má postižený nejen ztížené vidění, ale souvisí s nimi i zvýšená únava očí, slzení a tím i zhoršování vidění, bolesti hlavy.

"Dárečky mohou být různé. Jedním z těch, které potěší, je i plastická operace. Asi největší zájem je o modelaci, zvětšení nebo zmenšení prsou a o různé plastiky obličeje, zvláště o lifting neboli celkové "vyhlazení" tváře a krku. Často se operují i horní a dolní oční víčka, výjimečné nejsou modelace rtů nebo operace odstálých ušních boltců," řekl nám Doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc., vedoucí lékař Kliniky plastické chirurgie a estetické medicíny Esthe.

A na začátku online rozhovoru se velmi omlouval za menší zpoždění.
Autor: Jiří Černohorský

Zapomeňte na překvapení!

Pokud vás o certifikát manželka či přítelkyně výslovně nepožádala a vy jí chcete plastiku věnovat jako dárek, je vhodné se s ní na tom předem domluvit. V opačném případě byste jí totiž mohli ranit, přestože to budete myslet dobře.

A jaké jsou tedy možnosti?
Operovat se dá skoro všechno. Mezi nejčastější operace patří plastické operace prsou. Plastika vylepší jejich tvar, velikost a hlavně ženě zvedne sebevědomí. Asi nejžádanější z nich je jejich zvětšení (augmentace) a v těsném závěsu za ním je to modelace (mammaplastika). Další možností je zmenšení prsou tzv. redukční mammaplastika.

Ceny za tyto zákroky se pohybují v rozmezí:

Zvětšení prsou 14.000 Kč - 96.293Kč
Modelace prsou 15.000 Kč - 95.900 Kč
Zmenšení prsou 17.000 Kč - 45.000 Kč
Úprava vpáčených bradavek 2.000 Kč - 21.000 Kč

Další žádanou úpravou je plastická operace obličeje. Komplexní facelift (rhytidektomie) řeší problematiku projevů stárnutí obličeje a krku, zejména kůže a aparátu jemných obličejových svalů. Při této operaci je odstraněna nadbytečná kůže na krku a obličeji a chirurg vypne i podkožní vazivově-svalové struktury. Tím se dosáhne trvalejšího vypnutí kůže a zároveň dojde i k vyhlazení vrásek obličeje a krku.

Plastika nosu
Autor: archiv Kliniky Esthe

Odstranit se mohou třeba i jen vrásky na čele (forehead lift), upravit jde samozřejmě i nos (rhinoplastika) a uši (otoplastika). Oblíbeným zákrokem je zvětšení úzkého rtu (augmentace), které se provádí buď implantací vlastní tkáně (lipofilling), vložením implantátu nebo aplikací kolagenu či hyaluronové kyseliny.

Ceny za tyto zákroky se pohybují v rozmezí:

Face-lift 14.500 Kč - 79.947 Kč
Plastická operace čela 10.000 Kč - 30.000 Kč
Úprava nosu 6.000 Kč - 66.573 Kč
Plastická operace uší 3.000 Kč - 15.000 Kč
Plastická operace rtů 3.800 Kč - 29.720 Kč
Zvětšení rtů tukem 4.500 Kč - 16.000 Kč

Modelace prsou
Autor: archiv Kliniky Esthe

Ploché bříško je asi snem každé ženy. Redukce břišní stěny (abdominoplastika) řeší problematiku povislé kůže a povolené břišní stěny, které jsou nejčastěji důsledkem opakovaných těhotenství nebo výrazného zhubnutí. Při této operaci se také odstraňuje přebytečná vrstva podkožního tuku.

Ceny za tento zákrok se pohybuje v rozmezí:

Plastická operace břicha 7.000 Kč - 66.573 Kč

Odstranit se dá i nadbytečná kůže na stehnech a pažích, která trápí starší ženy (s přibývajícím věkem dochází ke snížení elasticity kůže a k jejímu povolení) nebo ty, kterým se podařilo výrazněji redukovat váhu.

Ceny za tento zákrok se pohybuje v rozmezí:

Plastická operace stehen a paží 4.000 Kč - 38.900 Kč

Údaje o cenách vycházejí z ceníků jednotlivých klinik a lékařů. Podrobnější ceníky naleznete na www.plasticka-chirurgie.info.

Klíčová slova: plastika;plastické operace;
Související články