Výrobu balených trvanlivých croissantů 7Days původně odstartoval v Řecku před více než 30 lety Constandinos Tsaltas. Na nápadu bylo původně vybudováno cukrovinářské impérium Chipita s továrnami v osmi zemích Evropy.
Ta nejnovější rozkvetla na jižním Slovensku, cílem je expandovat na velké trhy západní Evropy a podpořit růst ve střední Evropě. Lokálně se croissanty nově pečou v závodě na trvanlivé pečivo, který vyrostl na okraji Dunajské Stredy u vesnice Kostolné Kračany, nyní už pod značkou Mondelēz.
Jednoduchá receptura je postavena na malém množství ingrediencí s vysokou kvalitou. Pro výrobu jsou, jako u každého pečiva, vysoce důležité kvasinky, které si firma opatruje. U těsta na croissanty je klíčové laminování, které mu dává ony ikonické vrstvy. Těsto je přeloženo celkem 36krát. Půlmetrový pás surovin je pak rozdělen na osm stuh, ze nichž jsou vykrojeny trojúhelníky, rozválí je a svinou do výsledného tvaru rohlíku. Pak už croissanty putují do pece, kde se krásně nafouknou. Druhou částí je náplň. Ta se do pečiva dostane injekcí. Do každého croissantu se vnoří tři jehly a napustí jej vanilkovým, čokoládovým či jahodovým krémem. Upečené a naplněné croissanty jsou pak automaty zabaleny do pevných obalů. V továrně je každou minutu vyrobeno zhruba 770 croissantů, po osmihodinové směně v továrně je to téměř 370 tisíc produktů. Při plném nasazení by fabrika v Kostelních Kračanech dokázala vyprodukovat 45 tisíc tun croissantů a dalších výrobků za rok.
Lahodné croissanty 7Days jsou k dostání v mnoha příchutích a variacích. Můžete si vychutnat klasické lískooříškové, nebo vanilkové, kokosové, cream cookies nebo v double příchutích jako jsou jahoda–vanilka, čokoláda–vanilka či třeba cherry–vanilka a další.