Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak očistit organismus po těžké nemoci nebo závislosti? Vsaďte na detox

10. listopadu 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Bojujete s těžkou nemocí nebo závislostí? Pokud jste brali dlouhodobě kortikoidy, podstoupili chemoterapii nebo se rozhodli skoncovat s alkoholem či cigaretami, je čas na radikální úklid detoxikačních orgánů – jater a ledvin.  Detoxikace ulehčí tělu od toxinů a pomůže nastartovat správný metabolismus.

Během léčby se tělo musí vypořádat s řadou léků, které ač potlačují jisté symptomy, tak tělu samy o sobě mohou škodit. Tyto vedlejší toxické látky se ukládají do jater a ledvin a zatěžují tak celý organismus. To stejné se děje při nadužívání alkoholu nebo kouření.

Detoxikace po léčbě kortikoidy a chemoterapii

Kortikoidy jako např. Prednison potlačují autoimunní reakce. Využívají se tak zejména v léčbě vážných a chronických nemocí. Bohužel ale mají řadu vedlejších účinků. To platí i o chemoterapii, která tělo také velmi oslabuje. Dle studií dochází k výraznému poklesu imunity a tento stav přetrvává i 9 měsíců po ukončení léčby. Detoxikace by tak měla následovat co nejdříve, aby organismus nabral novou sílu.

Autor: MOVit Energy s.r.o.

Detoxikace od alkoholu a cigaret

Pokud jste dlouhodobě kouřili nebo holdovali alkoholu, je detoxikace opravdu namístě. Alkohol i cigarety je třeba zcela vysadit a zároveň tělo účinně podpořit, aby obnovilo poškozené jaterní buňky. Jak dlouho to bude trvat? Většinou je tento proces přímo úměrný době, které játra byla vystavena škodlivým látkám.

Jak poznám, že se tělo detoxikuje?

Po ukončení léčby, dobrání léků, vysazení alkoholu či cigaret se začne tělo postupně obnovovat a zbavovat toxických látek, které se v něm za tu dobu nahromadily. Tento proces mohou doprovázet stavy nevolnosti, lehká úzkost, bolest hlavy či únava, které po pár dnech začínají ustupovat.

semínka ostropestřce
Autor: MOVit Energy s.r.o.

Byliny, které dokáží zázraky

Detoxikaci můžete podpořit i vhodnými bylinami. Již od pradávna se k tomu využívá Ostropestřec mariánský, jehož aktivní látka silymarin působí příznivě na jaterní poruchy. Regeneruje jaterní buňky a bojuje se záněty. Pomáhá také snížit rozvoj rakoviny např. prsu a posílit imunitní systém.

Pokud potřebujete intenzivní detoxikační kúru, sáhnout můžete po MOVit Mega Detox Recovery 60 kapslí, který má velmi silné antioxidační účinky a mimo ostropestřec obsahuje také červenou řepu, aloe vera či chlorellu. Je tak ideálním při rekonvalescenci po operaci nebo po odvykací kúře od závislostí.

 Zakoupit jej můžete na stránkách drmax.cz.