Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strie: Kdy se jich obávat a jak s nimi účinně bojovat?

13. října 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Strie patří spolu s celulitidou mezi nejrozšířenější kožní kosmetické problémy ženské populace. Odhaduje se, že drobné jizvičky zahlédne při pohledu do zrcadla až 90 % žen! Nezáleží na věku ani na postavě. Objevují se nečekaně, zpravidla jako důsledek změn proporcí našich křivek. Jak se vzniku strií bránit a efektivně s nimi bojovat? A jde to vůbec?

Nezanedbávejte prevenci

Vzniku strií se obávají ženy především v těhotenství, přitom nás mohou nemile překvapit v jakémkoliv životním období. Zpravidla v době, kdy je kůže vystavena nadměrnému napětí. Mohou vznikat už v pubertě v období rychlého růstu, u jedinců, kteří rychle naberou či shodí váhu nebo u sportovců jako vedlejší účinek rychlého nárůstu svalové hmoty. Velkou roli při tvorbě strií hraje především prevence. Zdravý životní styl, dostatečný pitný režim, pravidelný pohyb, masáže – to vše by mělo být absolutním základem ve chvíli, kdy chcete vzniku strií zabránit. Velmi důležité je také pokožku dostatečně hydratovat a dopřát jí hodnotnou výživu.

Péče navržená speciálně pro ženy

Mezi nejčastější místa, která bývají náchylná na tvorbu strií, patří oblast prsou, stehen, boků, zadečku a samozřejmě také břicha. Zázračný lék na strie, díky kterému by vmžiku vymizely, bohužel neexistuje. Přestože není možné se jich zcela zbavit, můžete je alespoň výrazně zmírnit a posílit pokožku tak, aby se nové již neobjevovaly. S tím vám pomohou nejen prokrvující masáže či zábaly, ale také pravidelné promazávání pokožky vhodnými ošetřujícími přípravky. Nanesení krému či oleje pomáhá zlepšit pružnost pokožky a zabránit popraskání. Pro péči o pokožku, která trpí drobnými nedostatky, je vhodné zvolit kvalitní kosmetiku s vysokým podílem přírodních složek, která bude o vaše tělo pečovat efektivně a šetrně.

Autor: Onclé

Účinná síla přírodních olejů

Tělová péče značky Onclé byla navržena speciálně pro ženy a jejich jemnou pokožku. Při pravidelném používání znatelně zvyšuje její pružnost a pomáhá v boji se striemi a drobnými jizvami. Bohaté složení obsahuje 98% komplex vysoce kvalitních aktivních olejů (BIO šípkový, bavlníkový, mandlový, broskvový, meruňkový), které působí do nejhlubších vrstev pokožky. 3D kyselina hyaluronová dlouhodobě hydratuje a vyživuje pokožku a kmenové buňky AKOSKY® APIUM aktivují tvorbu nového kolagenu a chrání pokožku před její destrukcí. Pravidelné používání zabraňuje vzniku strií, napomáhá hojení a spolehlivě ochraňuje pokožku.

Komplexní péče od Onclé je trefou do černého

Luxusní tělový balzám pleť hydratuje a vyživuje, olejové sérum kůži regeneruje a zpevňuje a pečující olejový peeling se postará o okamžité vstřebání účinných složek do vnitřní struktury pleti. Díky této trojici produktů, které se skvěle doplňují, získáte komplexní a trojnásobně účinnou péči. Vaše pokožka bude sametově hebká a příjemná vůně utvoří dokonalou harmonii elegance a ženskosti.

Autor: Onclé