Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Přemýšleli jste někdy nad tím, z čeho byste financovali případné dlouhodobé ošetřování blízké osoby?

Přemýšleli jste někdy nad tím, z čeho byste financovali případné dlouhodobé ošetřování blízké osoby?
19. listopadu 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Podle průzkumu, který si v září 2019 nechala u agentury Ipsos zpracovat pojišťovna Kooperativa, celkem 30 % Čechů prozatím neuvažovalo, z čeho by toto riziko financovali. Zodpovědnější jsou lidé s vyšším vzděláním a příjmem, u respondentů, kteří mají rodinný příjem do 30 tisíc korun měsíčně, se jednalo dokonce o 40 %.

Jen 20 % dospělých a 24 % dětí

Zkušenosti pojišťoven potvrzuje i Petr Procházka, ředitel Úseku vývoje a prodeje FLEXI a bankopojištění v Kooperativě: „Přestože 40 % respondentů o možnosti sjednání připojištění ošetřování v životním pojištění ví, z našich statistik vyplývá, že toto riziko má v rámci životního pojištění FLEXI sjednáno jen 20 % dospělých a 24 % dětí. Přitom pokud se například dítěti při delší nemoci musí jeden z rodičů věnovat, může to znamenat výrazný zásah do rodinného rozpočtu.

Přemýšleli jste někdy nad tím, z čeho byste financovali případné dlouhodobé ošetřování blízké osoby?
Autor: Shutterstock

Na stát se spoléhá pouze 25 %

Zajímavé také je, že 39 % respondentů uvedlo, že by při dlouhodobém ošetřování blízké osoby čerpalo vlastní finanční rezervu. Jednalo se zejména o starší respondenty, nad 54 let. Naopak na finanční pomoc od státu nebo výpomoc rodiny by se spolehlo 25 % respondentů. Jedná se většinou o lidi do 34 let.

Akce trvá do 31. prosince 2019

Proto FLEXI životní pojištění přichází s nabídkou výplaty dvojnásobku sjednané pojistné částky z pojištění ošetřování. Akce platí pro klienty, kteří si od 1. října do 31. prosince 2019 sjednají pojištění ošetřování v rámci FLEXI životního pojištění nebo FLEXI JUNIOR a v budoucnu se ocitnou v situaci, která bude ošetřování vyžadovat. Vztahuje se na úrazy i nemoci. Více informací najdou zájemci na www.koop.cz.

Související články