Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chcete být sexy? Naučte se nosit podpatky!

V podpatcích budete působit velice svůdně a žensky.
9. května 2014 | 12:00

Konečně přichází teplé počasí a s ním i doba krátkých sukní, které rafinovaně odhalí vaše nožky. Když je necháte vyniknout v botách na vysokém podpatku, které vypadají sexy a žensky, jako bonus vám opticky krásně prodlouží celkovou siluetu.

Boty na podpatku nejsou pouze lodičky do divadla nebo na ples! Obout je můžete téměř ke každé příležitosti. I pro běžné nošení. Vždy vám dodají sebevědomí a navíc se v nich budete cítit přitažlivě a žensky v každé situaci.

Podpatky pro "nešikovné"

Vysoké podpatky, natož "jehly", ale nemusí být pro každého. Pokud se obáváte, že v nich nezvládnete ladnou chůzi, sáhněte v obuvnictví po botách na klínku. Chodí se v nich velice pohodlně a nositelce dodávají větší pocit jistoty. A navíc vás i po celodenním nošení večer nebolí nohy.

Tento typ bot se vyrábí již od 30. let, ale svůj velký boom zažívá až v posledních letech. Jaký typ outfitu se k nim nejlépe hodí? Veronika Sajdoková ze společnosti CCC Boty radí: „K těmto botám jsou ideální kratší kalhoty, takzvané chinos, nosí se lehce ohrnuté a dávají tak vyniknout jak štíhlým kotníkům, tak botám samotným. K šatům z lehkých materiálů pak volíme spíše klínkové sandálky.

Nesmrtelné "jehly"

Pokud vás čeká večerní party nebo divadlo, nebojte se sáhnout po jehlových podpatcích, které vám dodají větší sex-appeal. Budete si v nich připadat jako popelka, protože opticky zmenšují chodidla a přitom vám nádherně prodlouží nohy.Ideální jsou podpatky, které nemají více než 10 cm. Velmi vysoké podpatky jsou vhodné spíše na kratší nošení.

Jaké podpatky k jakému outfitu?

Jaké ideální oblečení vybrat k vysokým podpatkům? Pro formálnější look volíme šaty v délce ke kolenům. Velký návrat teď slaví i pouzdrové sukně v délce lehce pod kolena, které vykouzlí krásně ženskou siluetu a boty na vyšším podpatku k nim vypadají opravdu sexy.

K botám na "jehlách" se nebojte nosit také skinny jeansy či elegantní široké kalhoty s vysokým pasem, inspirované sedmdesátými léty.

Síla nebo tloušťka podpatků je také spíše otázkou praktičnosti než vhodnosti k určitému typu oděvu. Obecně platí, že městská móda nahrává botám na platformě a podpatkům silnějším a nižším, tenké "jehly" pak vytáhneme ze šatníku především na večírky, plesy a různé společenské události.

Nejdříve trénujte doma

Na podpatcích vynikne celá postava, protože se v nich „nesete“ úplně jinak než při nošení nízkých bot. Chůze v nich působí sebevědoměji a více rafinovaně, ovšem samozřejmě jen za předpokladu, že v nich umíte správně chodit.

Pokud s vysokými podpatky začínáte, zkuste si nejdřív trénovat doma. Až si budete více jistá v kramflecích, můžete v nich třeba protančit celou noc na bále se svým vysněným princem.

Autor: brig