Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Škody, které spáchalo léto: Vraťte svou pleť do původního stavu

30. září 2013 | 13:30

Žilky, červené skvrny, pupínky nebo flíčky? S příchodem podzimu se na naší tváři odrazí škody způsobené sluncem. Odstraňte je a získejte zpět svou zdravou pleť.

Červené tváře

S tímto problémem se potýkají především ženy s křehkou pletí, na které prosvítají tenoučké červené žilky. Když tento typ pokožky vystavíte přímému slunci, v drobných žilkách se rozproudí krev, která je rozšíří. Většinou nastává velmi složitý proces, během kterého se cévní stěny velmi pomalu stahují.

Pokud je zarudnutí opravdu příliš viditelné, jedinou záchranou je pro vás odstranění pomocí laseru. Za toto ošetření zaplatíte mezi 1000-5000 Kč. Když je pleť poškozená téměř nepatrně, doporučuje se vyhýbat saunování, kouření, stresu a častému pití alkoholu. Potom stačí dostatečný příjem vitamínu C a pravidelné potírání krémem pro citlivou pleť.

Čistící gel pro mastnou pleť, Oriflame, 159 Kč.
Autor: archiv firem

Nevzhledné pupínky

Majitelky mastnější pleti se mohou po létě potýkat s pupínky. rozšířenými póry a nepříjemně lesklým obličejem. Horka totiž zvyšují činnosti mazových žláz. Když se k tomu ještě spálíte sluníčkem, pokryje vám kůži vrstva zrohovatělých buněk, které jsou příčinou zánětlivých pupínků.

Pomůže vám jemný peeling, který pleť zbaví nánosu ztvrdlých buněk. Po proceduře vždy očistěte pleť přípravkem, který nevysušuje.

Přecitlivělá pleť

Během léta se vám obličej zbarvil několikrát do ruda kvůli neopatrnému slunění? Vaše pleť teď může na sluneční paprsky reagovat zčervenáním nebo svěděním. Dokonce vám mohou naskákat flíčky i po vašem oblíbeném krému. Spálení pokožky totiž zapříčinilo snížení obranyschopnosti kožních buněk.

Přejděte ke kosmetickým přípravkům určeným pro citlivou pleť. Na broušení peelingem  a pleťové vody s obsahem alkoholu na čas úplně zapomeňte! Pořiďte si přípravek, který pomáhá obnovit poškozené buňky a zklidňuje pleť.

Sérum obnovující ideální prostředí pro kožní buňky, Payot, 800 Kč.
Autor: archiv firem
Nové vrásky

Během slunečných dnů dostala vaše pleť pořádně zabrat. Paprsky ji vysušily a na povrch vylezly drobné vrásky. Na některých místech může vaše pleť ztrácet napětí a propadnout se do výraznějších rýh.

Snažte se svou pokožku zavodnit hydratačním krémem, který si se suchým a zdrsnělým povrchem poradí. Dalším pomocníkem jsou zázračné krémy  s vysokým obsahem zpevňujících látek.

Zdroj inspirace: Luckystar