Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Překročení hranice soudnosti: Psi v oblečcích a dětské miss

Nic se nemá přehánět. Tímto heslem se řídí čím dál méně lidí.
3. září 2013 | 14:00

Kdy je naše chování známkou vysokého sebevědomí nebo honbou za trendem? A kde je hranice, za kterou se skrývá nevkus a ztráta soudnosti? Někteří lidé zkrátka netrpí zábranami, proto nemají problém obléknout si o číslo menší top, nebo se chovat jako smyslů zbavení. Vybrali jsme 4 příklady, u kterých je hranice soudnosti jednoznačně překročena.

...
Autor: Shutterstock
1. Zase ta móda

Ultraštíhlý trend neuznáváme. Každá žena umí být krásná, i když má nějaké to kilo navíc. Nejdůležitější je, aby se sebou byla spokojená ona sama. U silnějších žen je ovšem velmi důležitá soudnost. Pokud se umí "baculka" obléknout úměrně své postavě, má vyhráno. Ale úpnutá tílka, krátké šortky a bokové džíny akorát přitahují pohledy kritických lidí, kteří na vás nenechají nit suchou. A pokud je to prostě vaše image a cítíte se v menším oblečen svá, dodržujte dress code alespoň do zaměstnání.

...
Autor: profimedia.cz
2. Psi místo dětí

Pejsek v růžovém oblečku není v dnešní době nic ojedinělého. Psí hotely, kadeřnictví, cukrárny i lázně rostou jako houby po dešti. Kde je hranice mezi psí láskou a fanatismem? Myslíme si, že objednávání tříchodového menu pro psa v "lidské" restauraci, je už daleko za čarou. Každý kvalitní veterinář vám prozradí, že polidšťování psů, je spíše týrání.

3. Nesplněné sny

...
Autor: profimedia.cz

Ženy, které své malé dcerky přihlašují do nejrůznější soutěží krásy a talentu, si plní své vlastní promarněné sny. Matky mnohdy nebývají příliš krásné, ani talentované a mají průměrné zaměstnání. Malé holčičky jsou v soutěžích krásy nuceny chodit na podpatkách, neustále se usmívat a být dokonalé. Nánosy make-upu a přehršel růžové barvy už není třeba zmiňovat. Podle odborníků okrádají podobné soutěže děti o dětství. Navíc v dospělosti mohou mít problémy s tím, že už nejsou středem pozornosti.

...aspoň ve srovnání s tím, jak vypadá Donatella dnes.
Autor: profimedia.cz
4. Plastická mánie

V dnešní pokročilé době není drobná plastická úprava ničím zvláštním. Pokud to ženě pomůže cítit se lépe a spokojeně, jsme určitě pro. V tomto případě platí, že všeho moc škodí. U některých žen se však touha po dokonalosti zvrhne v posedlost. Dokonalým příkladem je módní návrhářka Donatella Versace, která po desítkách plastických operací téměř ztratila mimiku v obličeji.