Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyhazov za velký zadek! Modelka vysoudila 2 milióny

Firma vyrábějící spodní prádlo velice ráda "vykopnutou" modelku zaměstnala. Její zadeček je podle nich dokonalý!
9. března 2012 | 06:06

O "prdelatou" modelku nikdo nestojí! Tak zdůvodnila výpověď tříleté smlouvy agentura Elite Models. Stačilo mít o pouhé dva centimetry přes boky víc, než vedení toleruje. Ananda Marchildon (25), vítězka soutěže "Holandsko hledá Top modelku", si to však nenechala líbit. A vyplatilo se!

"Máš pěknej obličej, ale tlustou prdel!" Tahle slova si musela vyslechnout pětadvacetiletá Ananda Marchildon od zaměstnance agentury, který ji nutil zhubnout. Dozvěděla se, že kvůli tomu, že jsou její boky o 2 centimetry širší než je jejich tolerované maximum, se nikdy nemůže stát topmodelkou. Pro přehlídky je tak úplně "nevhodná".

Vítězství "prdelaté" modelky

"Bylo naprosto nemožné najít pro Marchildon nějakou práci. Neměla totiž tvary, které klienti vyžadují. Módní návrháři pro přehlídky obvykle šijí oblečení pouze v jedné velikosti, a to v malé," zdůvodňovali své rozhodnutí zástupci agentury Elite Models.

Soud však s jejich vysvětlením nesouhlasil a ve středu přiřkl modelce odškodné ve výši 55 000 liber (v přepočtu asi 1,65 miliónu korun), plus úroky a soudní poplatky. Pětadvacetiletá Ananda Marchildon tak obdrží téměř dva milióny korun, o které díky vyhazovu přišla.

Případ rozpoutal diskuze o tom, kolik by měly mladé ženy - modelky vlastně vážit. Štíhlá Marchildon, která je vysoká 183 centimetrů u soudu poznamenala, že na bocích už vážně nemůže zhubnout. "Musela bych ubrat nejspíš na kostech. Už tak jsem příliš vyhublá," pronesla.

Má podle vás krásná Ananda příliš velké pozadí?
5,4%
94,6%
Děkujeme za Váš hlas!
57 hlasů
992 hlasů

"Tváří" spodního prádla

Ukázat světu, že "prdelka" krásné Anandy není rozhodně nijak nevzhledná, se rozhodla jedna z firem vyrábějících spodní prádlo. Společnost v pondělí nafotila snímky, které dokazují, že mladá žena je pro práci modelky více než vyhovující.

"Je naprosto šílené a neuvěřitelné, že modelka s touhle velikostí by měla být 'odepsána' jako příliš tlustá," řekla mluvčí společnosti a dodala, že Marchildon je hubenější, než většina modelek, které firma pro focení používá. "Je to krásná žena, tak proč by proboha měla držet nějaké drastické hladovky a ničit si tělo i zdraví," prohlásila ještě.

Módní průmysl v poslední době často čelí kritice za vytváření nerealistických očekávání ohledně ženských těl. Kritizováno je i nucení modelek podstupovat škodlivé diety.