Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jarní linkování: Kočičí oči tak trochu jinak

  • Oční linky letos dostávají zcela nový význam.
    18. března 2014 | 16:00

    Linky ve stylu 50. let nevyjdou nikdy z módy, letos na jaře bude ale prim hrát mnohem hravější linkování. Tady je 5 trendy tipů očních linek, které pro tuto sezónu představili světoví make-up artisté.

  • Japonská inspirace


    Oční linky z přehlídkového mola Missoni spring 2014
    Autor: Profimedia.cz
    Proč místo jednoduchých linek nezvolit pro denní líčení něco mnohem zábavnějšího. Grafické linky inspirované Japonskem jsou neotřelé, elegantní a přitom nemají daleko ke klasice. Na horní víčko naličte klasickou tekutou nebo gelovou linku, kterou ve druhé třetině o polovinu rozšiřte a směrem k vnějšímu koutku zužujte do ostré špice. Ve vnitřním koutku oka opět vykreslete ostrou špici a linku prodlužte do jedné třetiny spodního víčka. Oči tak dostanou zcela jiný rozměr.
  • Dramatické trojúhelníky


    Oční linky z přehlídkového mola Anthony Vaccarello spring 2014
    Autor: Profimedia.cz
    Napadlo vás někdy trochu zaexperimentovat? Na jaře se totiž budou nosit linky na neobvyklém místě, a to v ohybu horního víčka. Zavřete oko a v místě, kde končí oční bulva a kde se horní víčko ohýbá, vykreslete za pomoci štětečku gelovou linku, jejíž konec bude sahat až za vnější koutek oka. Ve třetí třetině oka začněte linku rozšiřovat a tak, aby na jejím konci místo špice vznikla tlustá hrana vytvářející trojúhelník. Pokud se necítíte na to, vykreslit linku naostro, vyřízněte si z izolepy šablonu.
  • Kubistické líčení


    Oční linky z přehlídkového mola Derek lam spring 2014
    Autor: Profimedia.cz
    Oční linky nemusejí kopírovat celé víčko, ale mohou být jen takovým letmým dotekem. Stejně tomu bude i u letošního trendu, kdy si širším štětcem vykreslete gelovou linku jen ve třetí třetině oka.
  • Maxi kočičí oči


    Oční linky letos dostávají zcela nový význam.
    Autor: Profimedia.cz
    Letos na jaře dostane kočičí oko zcela nový význam. Zapomeňte na nedesátkovou čerň a jděte do těchto odvážných linek. Linku vykreslete na horním víčku těsně nad řasy a ve vnějším koutku ji protáhněte asi o třetinu za oko směrem nahoru. Vytvořte ostrou špici a veďte linku kolmo v místě ohybu víčka asi do jeho dvou třetin. Linka by měla být tenká, ale pevná a po otevření oka by měla tvořit ve vnějším koutku prázdný trojúhelník.