Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Schovají bříško a zvýrazní dekolt. Ulovte si pin-up šaty na bazaru Větráme šatníky

12. května 2022 | 13:00

Šaty, kabelky, lodičky, spodničky i drobné doplňky najdete v neděli 15. května na prvním pin-up & burlesque bazárku VĚTRÁME ŠATNÍKY v pražském Rock Café na Národní třídě. Budete mít možnost nakoupit výrobky od českých designerů, ale i bazarové kousky. Součástí akce budou zároveň přehlídky šatů a spodního prádla, ukázky pin-up účesů, burlesque vystoupení a přednášky o vintage módě. Akce potrvá od 12 do 18 hodin.

Milovnice šatů, vintage módy a pin-up stylu se v neděli 15. května sejdou v centru Prahy v Rock Café, aby vyvětraly svoje šatníky a osvěžily je novými kousky.

„Většina z nás nechce plýtvat oblečením, takže často nakupujeme po sekáčích a bazarech. Zároveň ale rády podpoříme i drobné české výrobce. Proto jsem na Facebooku založila bazarovou skupinu, kde o nových úlovcích diskutujeme a také skupinu pro výrobce, kde šaty i doplňky prodáváme nebo vyměňujeme, když nás omrzí,“ vysvětlila jedna z organizátorek blogerka Styl do puntíku.

Šaty, kabelky, lodičky, spodničky i drobné doplňky najdete v neděli 15. května na prvním pin-up & burlesque bazárku VĚTRÁME ŠATNÍKY v pražském Rock Café na Národní třídě.
Autor: archiv Styl do puntíku, Bloody Buns, Lady Anahell

Online komunikace už je v dnešním světě přespříliš, a proto vznikla tahle módní akce, kde si ženy popovídají s podobně naladěnými kamarádkami a zároveň je může těšit, že má událost i benefiční charakter. Výtěžek ze vstupného totiž poputuje na organizaci pomáhající ženám v nouzi.

„Myslím, že většina žen ocení takový ten holčičí den, kdy zapomene na starosti všedního dne, zvláště v této nelehké době, oblékne se do hezkých šatů a užije si nákupy i módní přehlídky.“

K vintage šatům patří i účesy a ty na akci Větráme šatníky představí vlasová stylistka Lady Bow. „Žena v krásných šatech se lépe cítí, krásně se nese a více se usmívá. Jakmile se k tomu přidá ještě stylový účes, stane se z ní královna. Takové účesy si můžete jak vyzkoušet právě v neděli, nebo se podívat, jak na to, ve dvou krátkých blocích, kde Vám odkryju kousek tajemství velkých vln Pin Up a Rockabilly účesů.“

Pin-up účesy vlasové stylistky Lady Bow
Autor: Lady Bow

Nedílnou součástí dne bude i burleskní vystoupení. Taje a krásu tohoto umění přiblíží návštěvníkům tři české burlesky Miraglaia, Papavera a Ruby Tsunami.

„Burlesce se většinou říká umělecký striptýz, pro mě je to však forma umění, která nemá hranice, jak věkové, tak co se týče postavy a žánru. Burleska může být svůdná a sexy, ale také hravá a vtipná. Ale hlavně je oslavou ženské krásy a rozmanitosti, kterou ocení jak muži, tak i ženy,“ říká další z organizátorek Lady AnnaHell, návrhářka, ale také burleska.

Lady Annahell
Autor: Lady AnnaHell

Program:

12:30 Lady AnnaHell - přednáška o pin-up módě

13.00 Lady Bow - ukázka pin-up účesů

14:00 Caresse BraExpert - přednáška a přehlídka spodního prádla

15:30 Burlesque vystoupení: Miraglaia, Papavera, Ruby Tsunami

17:00 Lady Bow - ukázka Pin-up účesů

17.30 Pin-up přehlídka

Autor: HAL