Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kraťasy můžete nosit v každém věku! Tyhle jsou letos trendy

16. června 2019 | 06:00

Léto je tu a my zkracujeme kalhoty. Kraťasům se nemusí vyhýbat ženy žádné věkové kategorie ani váhy, a obzvlášť letos! Do módy totiž znovu přišly legendární bermudy! Jaké další kraťasy můžete nosit bez obav?

Ultra minikraťásky si může dovolit jen hrstka žen, ty ale letos nefrčí. Vedle klasického denimu se oblékněte do paperbag kraťasů (nařasený střih sahající nad boky se širokým látkovým páskem). Vyhnout by se jim měly pouze ženy s větším bříškem. Těm naopak mnohem více padnou kousky z pevnějších materiálů.

Pro všechny věkové kategorie tu máme klasické bermudy, neboli kraťasy v délce ke kolenům. Pořídit si můžete jak ty denimové, tak plátěné modely. Mladší generace se určitě pustí do trendu, který se vrátil z 80. let, a to jsou elastické kraťasy – krátké legíny, neboli kraťasy na kolo. Nenechte se ale zmást, nenosí se na sport, vzít si je můžete s košilí nebo delším sakem.

Bermudy: Zara, 699 Kč, Cyklistické bermudy: Mango, 599 Kč
Autor: archiv firem

Plátěné kraťasy sahající do půlky stehen můžete vzít i do práce, obzvlášť v kombinaci s ladícím sakem. Ostatní kraťasy si raději nechte na dovolenou nebo na víkend. Náš tip: Když spárujete ty látkové s vrškem ve stejné barvě a přidáte pásek, na první pohled to bude působit, že na sobě máte overal. 

Se sakem: Answear.cz, 549 Kč, V jedné barvě: Mohito, 599 Kč
Autor: archiv firem

Prohlédněte si naši fotogalerii. Můžete se v ní inspirovat, jak kraťasy nosit, i zde najdete, kde je letos koupit:

Autor: Markéta Luštincová