Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Agentura najímá modelky nad 45 let! Co je na nich nejkrásnějšího?

30. dubna 2018 | 06:00

Některé ženy jsou zaneprázdněné botoxem a různými plastikami, jiné naopak umějí stárnout s grácií. Ruská modelingová agentura se rozhodla brát zrání i stárnutí správně – jako přirozenou součást života. Najímá modely až od středního věku.

I když to často vypadá, že ženy nad 30 vymřely, přece jen se občas objeví modelky, které vypadají jinak, někdy dokonce jako normální ženy. A normální muži se také objeví. Proto ruská agentura Oldushka začala zastupovat modely (ano, i muže) od 45 až do 85 let. 

Velká popularita e-shopů ukázala, že velikost v módě už není takovou překážkou. Pokud máte velikost L, určitě se ráda podíváte, jak v ní budete vypadat, což vám ukážou na modelce vážící spíše šedesát než čtyřicet kilogramů.

Věk se zatím ale v módě zdá ještě větší bariérou. I v Česku se ale objevují první náznaky, že by se to mohlo alespoň částečně změnit. Na pražském týdnu módy na přehlídce Lukáše Lindnera se letos objevily modelky s větší velikostí i vyššího věku. Přehlídku i modely to okamžitě oživilo a modely se hned zdály nositelnější.

Tento nápad vznikl díky projektu fotografa Igora Gavara, který se snažil na svůj blog zachytit styl starších dam. Převážné většině je přes 60 let, pouze pánskému modelovi Sergeyovi je 45. Fotograf ho prý vybral, protože vypadal starší.

Sergey Arctica, 45 let a Valentina Yasen, 62 let
Autor: boredpanda.com

Agentura modely nevybírá jen pro zábavu, podle svých slov mají opravdu hodně klientů. Objevují se v časopisech, katalozích i reklamních kampaních. Prostě všude tam, kde je třeba ukázat, že život nekončí v 25 letech. 

Modely si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Tošnarová