Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zapomeňte chvíli na bižuterii. Kupte si kvalitní šperk!

13. srpna 2017 | 06:00

Stejně jako v oblečení nám každá nová sezona přináší trendy i ve špercích. Tentokrát se vyhneme laciné bižuterii, které má každá z nás doma jistě dostatek, a zaměříme se na kvalitnější kousky, zejména na ty stříbrné.

Která žena by doma nechtěla mít krásné šperky? Většina z nás má však doma hromadu nekvalitní bižuterie, ta udělá jistě svou parádu, ale většinou toho moc nevydrží. Řetízky se snadno zpřetrhají a všechny tyto levné kousky časem začnou ztrácet barvu. 

Tak jako tak na bižuterii nedáme dopustit. Rozhodně se ale vyplatí investovat alespoň do jednoho dražšího kousku, který udělá parádu. Stříbrný náhrdelník nebo náušnice využijete kdekoliv. Z práce je můžete vzít třeba i na večeři nebo na večírek. Navíc takový kousek vám vydrží mnohem déle než náušnice za pár korun.

Aby bylo stříbro čisté

Stříbro je však třeba jednou za čas vyčistit, jelikož černá. Buď si můžete zakoupit speciální přípravek na čištění stříbra, který stojí pár korun, nebo můžete zkusit osvědčené domácí rady. Stříbro lze vyčistit například octem, citronem, ale i zubní pastou. Zubní pastou stříbro očistíte a černota zmizí. V dalším případě se stříbro vloží přibližně na 15 minut do horké vody s octem nebo citronem.

Koukněte se na náš výběr šperků! Určitě si nějaký zamilujete.

Chcete vidět, jak se vyrábějí stříbrné šperky? Tak se koukněte na video!

Video se připravuje ...
Česká móda: Jak se vyrábí stříbrné šperky • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová