Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Styl od A do Z: Jak správně nosit kozačky?

30. ledna 2017 | 06:00

Když se řekne zimní boty, určitě si každá z nás jako první představí kozačky. Bez těch se v zimě zkrátka neobejdeme. Věděla jste, že i při nošení kozaček se musí dodržovat módní pravidla? Ukážeme vám, jak správně kozačky nosit.

Černé kozačky jsou samozřejmě největší klasika. Zároveň jsou i nejuniverzálnější a nejelegantnější. Díky tomu je můžete nosit k džínám, šatům, sukni i módním culottes kalhotám se širšími nohavicemi. I klasické černé kozačky vám však musí perfektně sedět. Rozhodně nesmí být mezi nimi a lýtkem díra, ani se naopak do lýtka nesmějí zařezávat. Musí být zkrátka úplně akorát!

Velkým prohřeškem při nošení kozaček jsou mnohdy nevhodně zvolené kalhoty. Ke kozačkám se hodí pouze slim kalhoty nebo kalhoty se zkrácenou délkou. Rovné nohavice nikdy dokonale nezastrkáte do kozaček a vždy se budou nevzhledně krabatit. Kromě širších kalhot se ke kozačkám také nehodí sportovní oblečení, jako jsou třeba šusťákové bundy nebo velké batohy.

Pokud vám přijdou klasické kozačky příliš nudné, pořiďte si takzvané mušketýrky, tedy kozačky sahající až nad kolena. Skvěle doplní každý outfit a zároveň i prodlouží postavu. Oblékejte k nim kalhoty v kontrastní barvě, aby pořádně vynikly. Nebojte se k nim nosit sukně nebo šaty, je to hodně sexy, ale zároveň pohodlné.

Jak nosit kozačky, uvidíte ve videu!

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Jak správně nosit kozačky? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

ZDE najdete další díly módního seriálu Styl od A do Z!