Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

100 let módy: Jak se změnily svatební dorty?

Video se připravuje ...
Jak se měnily svatební dorty v průběhu 100 let?
VIDEO: youtube.com/mode.com
26. srpna 2016 | 06:00

Svatební sezona stále ještě není u konce! A pokud i vás čeká vlastní svatba nebo veselka někoho z přátel či příbuzných, určitě vás bude zajímat, jak vypadaly svatební dorty před padesáti nebo klidně sto lety. Líbí se vám více ty dnešní?

Před sto lety byly svatební dorty opravdu jednoduché. Většinou jen bílé s květinovou ozdobou. O deset let později už začaly nevěsty toužit po patrových dortech s nápadným zdobením. Teprve až během 30. let se rozmohl trend dortových panáčků v podobě nevěsty a ženicha. Patrové dorty se staly nesmrtelným hitem! V 70. letech byly díky podpůrným sloupkům dorty opravdu velmi vysoké.

80. léta tradičně přinášejí trochu divočiny. Tehdy si nevěsty oblíbily kombinaci modré a bílé, opravdu velkolepé zdobení a dorty, které sahaly daleko nejen do výšky, ale i do strany. Nechyběly samozřejmě ani holubičky. Zhruba před deseti lety se vedle svatebních dortů začaly objevovat i barevně sladěné cupcakes, tedy malé dortíčky, jaké můžeme na svatbách vidět i dnes. A který dort se nejvíce líbí vám?

...
Autor: Shutterstock

Zde sledujte i další videa, která vám ukážou, jak to vypadalo před sto lety!