Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vánoční svetry: I ten se sobem může být elegantní!

16. prosince 2015 | 06:00

Svetry se zimními motivy už dávno nepatří jen na horskou chatu ani do kategorie „nechtěný dárek“, nosí se totiž klidně i do města! Sobi, vločky, sněhuláci? Fantazii se meze nekladou!

Kýč jak bič?

Mnoho lidí považuje svetry s vánočními motivy za kýč. Takový svetr s roztomilým sobem nebo tučňákem však dokáže vykouzlit dokonalou vánoční atmosféru. Pokud si ho netroufnete nosit do práce nebo do města, oblečte si ho alespoň na pečení cukroví nebo zdobení vánočního stromku.

A pokud vás představa pleteného svetru se zvířátky tolik děsí, dejte šanci alespoň vánočním skandinávským motivům. Decentní vločky a stromky vás nadchnou. A možná nakonec budete sama překvapená, jak neuvěřitelně elegantní mohou tyhle hravé svetříky být. Stačí, když pod svetr obléknete přiléhavou košili, vystrčíte límeček, ohrnete rukávy a přidáte třpytivý náhrdelník.

Jako pan Darcy

Mark Darcy z notoricky známé komedie o smolařce Bridget Jones přímo zbožňoval pletené svetry s všemožnými vánočními motivy. Kdyby Bridget tehdy věděla, jaký se z nich stane hit, určitě by se mu tolik nevysmívala (možná).

Marc Darcy
Autor: profimedia.cz