Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ikonické módní trendy, které proslavily celebrity, jež je nosily!

  • Kate Moss proslavila kabáty s leopardím vzorem, Madonna zase rukavice!
    2. listopadu 2015 | 06:00

    Je známo, že celebrity jsou pro mnoho žen i mužů velkou inspirací. Není divu, že se některé jejich oblíbené kousky oblečení, doplňky, nebo dokonce i barva vlasů staly celosvětovým, ale především nadčasovým hitem. Které ikonické trendy to jsou a kdo je proslavil?

  • Leopardí kabát

    Miluje styl 60. a 70. let.
    Autor: profimedia.cz
    Ikona světového modelingu Kate Moss kožichy a kabáty s leopardím potiskem přímo miluje. Nosila je před dvaceti lety, před rokem a nosí je i dnes. Zatímco někteří obecně zvířecí vzory zavrhují, modelčiny skalní fanynky a milovnice módy na ně nedají dopustit.
  • Rukavice

    To, že je jí 54 let, si nerada připouští.
    Autor: profimedia.cz
    Už v 80. letech byla královna popu Madonna charakteristická svým divokým líčením, nošením jedné náušnice a především rukavicemi. Právě ona zavedla trend, který naučil ženy nosit rukavice nejen v zimě, ale i jako módní doplněk. Krajkové, kožené, s ustřiženými prsty – ty všechny má zpěvačka ve své sbírce. A jaké si vyberete vy?
  • Boty Manolo Blahnik

    Sarah Jessica Parker
    Autor: profimedia.cz
    Španělský módní návrhář Manolo Blahnik se stal ikonou ve svém oboru už v druhé půlce 70. let, ale lidé si jeho tvorbu, především boty, zamilovali, až když na televizních obrazovkách spatřili Carrie Bradshaw v podání Sarah Jessiky Parker. Právě seriál Sex ve městě má na Blahnikově slávě největší podíl. SJP se navíc do bot při natáčení tak zamilovala, že je nosí i v osobním životě.
  • Kostkovaná košile

    2469453:gallery:true:trueKdo jiný by mohl proslavit flanelové košile než legendární frontman kapely Nirvana Kurt Cobain. Ten občas koncertoval v pruhovaných tričkách nebo svetrech, ale dřevorubecké košile převažovaly. Po jeho smrti se popularita "flanelek" ještě zvýšila a od té doby jsou považovány za nadčasový kousek, který nevyjde z módy.

  • Účes na Rachel

    Jennifer Aniston
    Autor: archiv
    Jakmile v 90. letech odstartoval dnes již kultovní seriál Přátelé, všichni si zamilovali Rachel, konkrétně její účes. Po vrstveném mikádu s melírem tehdy toužily ženy po celém světě. Podle vlasových odborníků byl právě tento účes jedním z nejvýraznějších vlasových trendů všech dob!
  • Šátek s lebkami

    Nicole Richie
    Autor: profimedia.cz
    Adoptivní dcera zpěváka Lionela Richieho Nicole Richie miluje čepice a šátky. Nejvíce si zamilovala univerzální šátek s rockovým potiskem lebek z dílny Alexandera McQueena. Nicole ho nosila v různých barevných provedeních a na různé způsoby. Jednou místo čelenky, jindy zase kolem krku nebo uvázaný na kabelce. Ze zdánlivě obyčejného doplňku se tak stal celosvětový hit.
  • Červené vlasy

    Retro: mašle ve stylu let padesátých působí hravě.
    Autor: profimedia.cz
    Zpěvačka Rihanna, která dokonce obdržela cenu Módní ikona, má v posledních letech na módní svět opravdu velký vliv. Jasným příkladem jsou její červené vlasy, které se jen pár dnů potom, co vyrazila takto čerstvě obarvená do společnosti, staly naprostým trhákem. V každém americkém kadeřnictví stály zástupy žen, v ruce svíraly zpěvaččinu fotku a toužily po stejně pronikavé a provokativní barvě vlasů. I když je dnes Rihanna opět brunetka, je červená stále velmi populární.
  • Mary-Kate a Ashley Olsen

    Mary-Kate Olsen
    Autor: profimedia.cz
    Dvojčata Mary-Kate a Ashley Olsen jsou považována za módní ikony, přestože jejich styl oblékání je velmi specifický. Jsou ale průkopnicemi takzvaného stylu boho, který je především na hudebních festivalech v Americe velmi populární. Pro tento styl jsou typické volné oblečení, maxisvetry a kabáty, velké kabely, dlouhé rozpuštěné vlasy ozdobené copánky a hodně bižuterie v podobě tenkých řetízků a širokých náramků.

Diskuse ke článku
.