Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dražba šatů Marilyn Monroe! Za 8 milionů jsou vaše

28. června 2015 | 06:00

Mít tak šaty, které nosila Marilyn Monroe! Pokud byste si tento sen chtěla splnit, musíte si připravit asi tak 8 milionů korun. To je totiž odhadovaná cena těchto květovaných šatů, které půjdou letos do dražby. Prohlédněte si jejich detailnější fotky!

Film Něco musí prasknout byl natočen v roce 1962 a je to poslední snímek, ve kterém se objevila legenda Marilyn Monroe. Právě tyto květované šaty měla na sobě v některých scénách. Letos půjdou do dražby a předpokládá se, že jejich cena se vyšplhá až na neuvěřitelných 8 milionů korun.

Cesta za slávou

Marilyn neměla lehké dětství. Její matka musela být v léčebně duševně nemocných a svého otce neznala. Vyrůstala tedy v sirotčinci a posléze v různých pěstounských rodinách.

Květované šaty Marilyn Monroe půjdou do dražby.
Autor: Profimedia.cz

Když se ve svých šestnácti letech provdala, začala pracovat v továrně na padáky. Tam si jí všimli od modelingové agentury, a z mladičké Normy Jean se stala modelka. Filmová kariéra jí začala v roce 1946, kdy podepsala smlouvu s americkým filmovým studiem 20th Century Fox.

Smutný osud

Pak následovala léta plná natáčení, slávy, večírků a milostných avantýr. V jejím životě figuroval dokonce i  J.F. Kennedy. Stala se sexsymbolem 50. let a navždy zůstane hereckou legendou. Její smrt je opředena tajemstvími, šlo nejspíše o sebevraždu, ale spekuluje se i o vraždě. Co se stalo v její ložnici v domě v Los Angeles v noci z 4. na 5. srpna 1962, zůstane asi napořád záhadou.

Marilyn Monroe
Autor: Profimedia.cz

Zpráva v novinách o úmrtí slavné herečky.
Autor: Profimedia.cz

Autor: luh