Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

10 překvapivých věcí o spodním prádle: škodlivá tanga i blahodárná bavlna

  • Co o svém prádle ještě nevíte?
    5. dubna 2014 | 10:00

    Spodní prádlo je náš každodenní společník. Přesto existuje spousta informací, které o něm jistě nevíte. Co jste nevěděli?

  • Špatně zvolená velikost podprsenky

    ...
    Autor: Shutterstock
    Podle odborníků nosí až 80% žen špatnou velikost podprsenky. Ženy mají problém jak s výběrem košíčků, tak s obvodem. Přitom špatná zvolené rozměry mohou způsobovat spoustu komplikací. Pokud má žena špatnou podprsenku, je nervózní, necítí se dobře a může upadat až do lehké deprese. Navíc může docházet k silným bolestem zad či k povolení prsního svalstva.
  • Provázkové tanga jako známka sebevědomí

    ...
    Autor: Archiv firem

    Přestože muži je na ženách v naprosté většině nemají rádi, tanga s  minimem látky jsou mezi ženami velmi oblíbeným kouskem prádla. Výzkumy ukázaly, že ženy, jež nosí tento typ kalhotek, jsou sebevědomé a mají rády své tělo. Navíc rády experimentují v sexu a v různých sexuálních polohách.

  • Co o vás řekne bílé bavlněné prádlo?

    ...
    Autor: Archiv firem

    Jiné výzkumy prokázaly, že ženy, nosící bílé bavlněné spodní prádlo, mívají nízké nároky na svůj vzhled. Nosí méně zdobné oblečení, nelíčí se tolik. Vsází zkrátka na přirozenost. Výzkumníci uvádějí, že když se žena ukáže muži v takových kalhotkách, je to stejné, jako když se mu odhalí bez make-upu: Přesně taková, jaká opravdu je.

  • Tanga mohou škodit zdraví

    ...
    Autor: Archiv firem

    Tento fakt dokázali vědci v mnoha zemích. Když nosíte tanga, riskujete mnoho druhů infekce. Díky svému střihu totiž tanga snadno přenášejí bakterie z řitního otvoru a ohrožují tak vaše zdraví. Chápeme, že pod úzké kalhoty si nedokážete představit jiné spodní prádlo. Dbejte alespoň na to, abyste tanga nenosila každý den a volila především bavlněné kousky, jež jsou k tělu šetrnější.

  • Jedna z deseti žen nenosí spodní prádlo

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Skutečně, studie prokázaly, že každá desátá žena chodí „na ostro.“ V podstatě na tom není nic špatného. Pamatujte ale, že pokud spodní prádlo nenosíte pod úzké a přiléhavé kalhoty, riskujete snadnější vznik vaginální infekce.
  • Lidé, co žijí sami, si mění prádlo méně často než lidé v páru

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Zatímco až 88 procent lidí v páru si mění své spodní prádlo každý den, z lidí žijících single je to už jen 70 procent. Zřejmě převládá dojem, že když jsou lidé sami, nikdo jejich prádlo nevidí, a proto jsou línější. V páru už jsou ale pod „drobnohledem“ partnera a mají pocit, že prádlo měnit musí. Nehledě na váš partnerský status by si ale každá žena měla měnit prádlo denně, aby předešla šíření infekcí.
  • Údržba prádla

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Pamatujte, že spodní prádlo byste nikdy neměla prát v aviváži. Kromě toho, že oslabuje elastická vlákna v prádle, zároveň ho zamastí a vytvoří tím semeniště roztočů. Aby se předešlo výskytu bakterií a jiných škodlivých vlivů, podprsenka by se měla prát po každých dvou dnech nošení. Nové prádlo bychom si pak měly kupovat každý půl rok, aby velikost byla vždy co nejaktuálnější.
  • Bavlna především

    ...
    Autor: Archiv firem

    Souhlasíme, že krajkové či saténové prádlo je velmi sexy a ženské, ale pro vaše zdraví, to není to pravé ořechové. Podle doktorů je ale právě bavlna tím pravím materiálem, jež prospívá vašemu zdraví. Kromě toho, že umělé materiály nedýchají a jsou tedy semeništěm bakterií, mohou navíc podráždit pokožku a poškrábat ji či způsobit nehezkou vyrážku.

  • Kolik máte doma spodního prádla?

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Studie ukázala, že průměrná žena má doma kolem třiceti párů kalhotek. Pro srovnání muži mají v průměru párů maximálně deset. Žena má totiž kromě kalhotek na každodenní nošení také speciální páry, jež si šetří na významnější události nebo které slouží pod určitý druh oblečení (bezešvé, tělové…). Zajímavé také je, že pokud jim to umožňuje velikost, ženy často skladují spodní prádlo i déle než deset let a stále ho nosí.
  • Novoroční prádlo

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Ani na Nový rok se spodní prádlo nesmí podceňovat. Například v Itálii nosí ženy na Silvestrovské oslavy prádlo v rudé barvě. Proč? Podle tradice to ženě v následujícím roce přinese štěstí. V Argentině zase na novoroční párty chodí výhradně v prádle růžovém. V neposlední řadě můžeme jmenovat Brazílii, kde tradice velí mít na Nový rok vždy nové spodní prádlo. 

Autor: Kristýna Dolejšová
Diskuse ke článku
.