Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

10 nejlepších triků, jak zamaskovat bříško

  • sukně do pasu skvěle schová vaše větší bříško!
    11. března 2014 | 06:00

    Zahalujete se do neforemných „stanů“ nebo kupujete o číslo větší topy, abyste schovala vaše nedokonalé bříško? Ne vždy tyto způsoby fungují, jak byste si představovala. Právě naopak. Často vaší postavě spíš škodí, než prospívají. Jak tedy na to?

  • Vsaďte na vysoký pas

    ...
    Autor: Archiv firem

    Kalhoty s nízkým pasem nebo dokonce bokovky často způsobí, že vaše bříško vypadá větší, než ve skutečnosti. Čím to je? Lem kalhot totiž tělo nepřirozeně přiškrtí v té nejširší oblasti namísto nejužší a tím postavu nehezky zdeformuje. Kalhoty s vysokým pasem naopak poskytují bříšku oporu a tím ho opticky zmenší. Navíc jsou takové kalhoty i daleko pohodlnější, protože na postavu přilnou a netlačí.

    Mango, 999 Kč

  • Zářivé barvy a správný střih

    ...
    Autor: Archiv firem
    Pozornost od většího bříška odvedou krátké bundičky takzvaného krabicového střihu. Bundu, jež končí zhruba na úrovni pasu a má rovný střih, noste rozepnutou. Zářivé barvy vás rozsvítí a outfit oživí. Spolu s oblíbeným tričkem a tmavými kalhotami vytvoří uvolněný look, který odvede pozornost od vašich nedostatků a bude působit stylově.

    Riverisland.com, 999 Kč

  • Zavinování především

    ...
    Autor: Archiv firem

    Pokud holdujete především šatům, vsaďte na zavinovací střih. Šaty mohou být klidně elastické a obepínat vaší postavu. Díky zavinování na břiše totiž nařasená látka bříško bez problémů schová a vytvoří iluzi bezchybné postavy. Tip na závěr: Vyberte například zebří potisk. Nepravidelné pruhy opticky postavu ještě víc „rozbijí“ a kila navíc nebudou vidět.

    Asos.com, 1799 Kč

  • Sukně do áčka

    ...
    Autor: Archiv firem

    Skvělou volbou jsou sukně se zapínáním přesně v úrovni pasu, áčkového střihu. Prospěje vám, pokud sukně bude alespoň lehce skládaná. Sklady v oblasti bříška totiž postavě úžasně lichotí. Díky tomu, že se sukně rozšiřuje do tvaru písmene A, výborně schová i případné větší boky. S topem, který zastrčíte dovnitř sukně, vytvoříte perfektní ženskou siluetu ve tvaru přesýpacích hodin.

    Reserved, 699 Kč

  • Malé černé s benefity

    ...
    Autor: Archiv firem

    Černé klasické šaty nesmí chybět žádné ženě. Střih, který padne těm z vás, jež mají větší bříško, je bez pochyby pouzdrový s peplum řasením. Díky němu se opticky zúží oblast pasu a dotvarují se boky tak, že zapomenete, že jste kdy měla problém s oblékáním. Kupte si šaty, které mají u dekoltu například krajkovou aplikaci, nebo přidejte velký náhrdelník. Zrak kolemjdoucích se bude automaticky upírat na obličej a krk a nikdo si bříška nevšimne.

    Nelly.com, 1199 Kč

  • Hebký pomocník

    ...
    Autor: Archiv firem
    Dopřejte si pohlazení hebkého saténu či jiného lehkého materiálu. Jemná a klouzavá látka krásně splývá kolem vašeho těla a netvoří žádné nehezké zářezy jako mnohá elastická trička. Zároveň ale nepůsobí pytlovitě a vaše okolí nemá pocit, že byste se snažila něco schovat. Zvolte kousek v sytých lichotivých barvách, které zaujmou. Skvělou volbou jsou i jemné potisky.

    F&F, 379 Kč

  • Sladký kabátek

    ...
    Autor: Archiv firem

    Až budete vybírat jarní kabátek, jednoznačně zvolte střih s linií, jež se přes boky alespoň trochu rozšiřuje, eventuelně s přepásáním v pase. Když postavu rozdělíte opaskem, rozbijete tím jednolitou plochu, kterou bříško tvoří a to díky tomu bude vypadat daleko menší. Syté či sladké barvy vám zaručí, že budete trendy a každý bude obdivovat váš krásný kabát a nebude se věnovat nedokonalostem postavy.

    Mango, 3599 Kč

  • Pruhované sako

    ...
    Autor: Archiv firem

    Správný střih oblečení dokáže s postavou divy. Sako, které je projmuté v pase, končí v nejširší části vašich boků a sedí dobře v ramenou, funguje jako ideální parťák při každé příležitosti. Varianta s bílými proužky navíc vypadá velmi elegantně a šik! Oblékněte ho s lehkou halenkou na jednání, s tričkem na kafe s kamarádkami nebo s blýskavým topem na večerní párty.  

    Reserved, 899 Kč

  • Kamuflujte

    ...
    Autor: Archiv firem

    Základem úspěchu je zmást lidské oko. Využijte k tomu topy kombinované tak, že se spodní část odlišuje od horní. Jako nejjednodušší varianta se nabízí světlá barva v oblasti prsou a tmavá ve spodní části trička. Druhou možností, jež vidíte na obrázku, je spojení výraznějšího a jemného potisku. Opticky tím oblast bříška upozadíte a nikdo se na ní nebude zaměřovat. Když k takovému tričku přidáte rovné oblekové kalhoty a podpatky, vaše postava bude vypadat o 100 procent lépe!

    Topshop, 1199 Kč

  • I na bazén stylová

    ...
    Autor: Archiv firem

    Nevzdávejte se plavání, jež úžasně zpevňuje postavu a protahuje vaše svaly, jen kvůli většímu bříšku. Stačí pouze vybrat ty správné plavky! Skvěle poslouží jednodílný kousek, například s řasením na břiše nebo zajímavou aplikaci u dekoltu. Pokud vás baví lovit v obchodech, zkuste hledat asymetrické plavky, například jen s jedním ramínkem. Odvedou pozornost od bříška a navíc budete zajímavá.

    Marks&Spencer, 1299 Kč

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, móda, zamaskovat, bříško, tipy
Diskuse ke článku
.