Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nelíbíte se sami sobě? Možná děláte zásadní módní chyby

  • Některé módní chyby vám mohou pěkně zavařit.
    29. října 2013 | 06:00

    Díváte se na sebe do zrcadla a něco se vám prostě nezdá? Připadá vám, že vypadáte starší, než jste, přibyla vám kila a zkrátka se sami sobě nelíbíte. Na vině je nejspíš váš šatník a chyby, které děláte při oblékání.

  • Chyba: Černo černá


    černé šaty
    Autor: Shutterstock.com
    Černá barva je skvělá, je elegantní a dokáže opticky zeštíhlit postavu, jenže s přibývajícím věkem si na ní musí člověk dávat pozor. Čím je pokožka starší, tím bledší a také křehčí je a černá barva s ní vytváří příliš silný a drsný kontrast. Vyvarujte se tedy svého oblíbeného kompletu černé s černou a raději jednotvárnou plochu rozbijte barevným šátkem či náhrdelníkem, který rozzáří obličej.
  • Chyba: Příliš dlouhá sukně


    žena v sukni
    Autor: Shutterstock.com
    Nemůžete si dovolit mini sukni? Nejste sama, ale neznamená to, že musíte nosit sukně v délce ke kotníkům. Ta je totiž tím nejlepším způsobem, jak si přidat kila i roky. Mnohem lépe vám poslouží pouzdrová sukně v midi délce, sahající do půlky lýtek. Bude působit elegantně i sexy a to i v případě, že máte trošku větší zadeček.
  • Chyba: Špatná velikost podprsenky


    Podprsenka
    Autor: Shutterstock.com
    Říkáte si, že co je ve spodu, na tom příliš nezáleží? Opak je pravdou. Špatná velikost podprsenky deformující prsa ovlivní celý váš vzhled. Příliš zaříznutá podprsenka vytváří faldíky a také nepřirozeně „přeřezává“ postavu, takže budete působit menší, než jste. Naopak volná podprsenka, která nedrží prsa, způsobuje optické nabytí kil a také nepěkné držení těla.
  • Chyba: Strečové džíny


    Džíny
    Autor: Shutterstock.com
    Strečové džíny jsou zajisté pohodlné, ale ne všichni si je mohou dovolit. Příliš strečové materiály dávají vyniknout nedokonalostem postavy, snáze se vytahují a nedrží tvar. Vlastníte-li tedy nějaký ten faldík a prostorově výraznější pozadí, raději než po džínech s velkým množstvím elastanu, sáhněte po těch, které pevně drží tvar a dokáží vaši postavu formovat.
  • Chyba: Příliš výrazné obroučky brýlí


    Brýle
    Autor: Shutterstock.com
    Tmavé obroučky brýlí jsou stále moderní, ale dříve než si je pořídíte, promyslete si, zda právě vám budou slušet. Tmavé a silné obroučky bohužel podtrhují nedokonalosti pleti, vrásky a také tmavé kruhy pod očima. Právě proto jsou vhodnější pro mladší nositele. Čím starší jste, tím byste naopak měli na mohutnosti brýlí ubírat a jít spíš více směrem k nenápadnosti nebo alespoň volit jemnější barevnost.
  • Chyba: Příliš velký dekolt


    Výstřih
    Autor: Shutterstock.com
    Pokožka na krku a také v dekoltu stárne jako jedna z prvních a tak se už brzy po 30 roce mohou objevovat jemné vrásky a linky, na které není potřeba upozorňovat. Není-li váš krk už v plné kondici, snažte se vyhýbat výstřihům hlubším, než je 15 centimetrů a jeho odhalování. Místo toho volte raději košile, jejichž límeček na sebe připoutá pozornost, doplňujte topy šátkem nebo výrazným náhrdelníkem.
  • Chyba: Příliš robusní podpatky


    Podpatky
    Autor: Shutterstock.com
    Ano, boty na platformě a se širokými podpatky jsou pohodlnější, než klasické lodičky. Bohužel ale působí na nohou těžkopádně a přidávají tak kilo spodní části těla. Vsaďte na kvalitu, dopřejte si pro výběr těch správných lodiček dostatek času a rozhodně na nich nešetřete, i mezi botami na užším podpatku se najdou ty, které budou pohodlné.

Diskuse ke článku
.