Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Móda s IQ: Jak se obléct, abyste vypadala ještě chytřejší?

10. července 2013 | 06:00

Čeká vás důležitý pracovní pohovor? Nebo se už teď děsíte zářijových zkoušek? Žádný stres, raději vyražte nakupovat. Vhodný oděv vám totiž zaručí image inteligentní a úspěšné ženy. Stát se jí doopravdy pak nebude žádný problém!

Toužíte-li udělat dojem nebo působit vzdělaně a sečtěle, zapomeňte na bláznivé vzory a výrazné barvy. Váš look by měl být klasický, neutrální a nadčasový. Hodně o vás napoví i to, jak jste upravená. Takže vyžehlit košili a naleštit boty!

Pomůže i elegantní culík, drdol nebo rozpuštěné, ale hladké vlasy. (Účes "na Einsteina" spíše nedoporučujeme.)

Buďte šprtka

Aspoň co se vzhledu týče. Inspirací vám můžou být třeba školní uniformy: inteligenční kvocient přidají detaily jako límeček na perfektně padnoucí košili nebo velké kostěné obroučky. Co na tom, že nemáte ani jednu dioptrii?

...
Autor: archivy firem

Hlavně klid

Vás i váš outfit skvěle zklidní minimalistické střihy a tlumené tóny. Jestli se bez zářivých barev neobejdete, vsaďte na sytě modrou. Není tak dominantní jako červená, zato vašemu "obecenstvu" vyšle signál, že jste moudrá a vyrovnaná.

Náš tip: Zahrajte si na generálku - hranatá ramena dodají odvahu.

...
Autor: archivy firem

Nasaďte mimikry

Městská džungle má trochu jiná pravidla než divočina, takže co třeba vyzkoušet safari styl naruby? Držte se barev, jako je khaki, hnědá a béžová, ale zároveň zvolte ženské střihy. Zdobnost přenechte doplňkům. A máte vyhráno!

...
Autor: archivy firem

Autor: Marie Barvínková