Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

8 věcí, kterých se vyvarovat při výběru podprsenky!

7. března 2012 | 14:10

Dbejte o své zdraví a zaměřte se na následující možné problémy, jako jsou bolesti hlavy, zad, nebo šíje. Nikdy jste se nezamyslela, zda-li si podprsenku vybíráte správně? Pak vám přinášíme osm věcí, kterým při výběru spodního prádla musíte říct bezpodmínečně NE!

PRVNÍ NE

Volný obvod, který si v průběhu dne musíte upravovat. Je-li obvod volný, zadní díl se posouvá vzhůru k lopatkám a prsa potom zákonitě „padají" dolů. Postava vypadá silnější, méně souměrná. Páteř a ramena trpí.

JAK PROBLÉM ODHALÍM V KABINCE?

Při zkoušení vzpažte. Obvod podprsenky musí zůstat beze změn, nesmí se posunout nahoru a prsa nesmí v žádném případě "vyklouznout" pod košíčky.

ŘEŠENÍ:

Zvolte menší obvod. Je-li vám dobře košíček, pak sáhněte po velikosti s menším obvodem a zároveň větším košíčkem (př. 80 B nahraďte velikostí 75 C)

Takto rozhodně ne!
Autor: Profimedia.cz

DRUHÉ NE

Při zavazování bot nebo dobíhání autobusu prsa „vypadnou" ven z košíčků.

JAK PROBLÉM ODHALÍM V KABINCE?

V kabince se předkloňte, nebo několikrát poskočte a zkontrolujte výsledek. Pokud se stále nemůžete rozhodnout, opakujte tentýž postup v přiléhavém tričku světlejší barvy. To ukáže vše.

ŘEŠENÍ:

Vyzkoušejte jiný tvar košíčku - vyšší, uzavřenější. Případně zvolte hlubší košíčky, obvod zachovejte (př. velikost 80 B nahraďte velikostí 80 C).

TŘETÍ NE
Je to sice sexy, ale takhle to doopravdy vypadat NEMÁ!
Autor: Profimedia.cz

Podprsenka „přeřezává" prsa, přechod mezi košíčkem a prsy není hladký.

JAK PROBLÉM ODHALÍM V KABINCE?

Na prádlo oblečte přiléhavé tričko světlejší barvy, stoupněte si rovně a několikrát zakružte pažemi, potom se prohlédněte z boku v zrcadle. Linie přechodu z košíčků na prsa musí být plynulá, pěkně zaoblená. Nezapomeňte, že máme pouze dvě prsa, čtyři nejsou přípustná!

ŘEŠENÍ:

Zvolte větší košíček, velikost obvodu zachovejte (př. velikost 80 B nahraďte velikostí 80 C). Další možnost je, že vám nevyhovuje tvar košíčků, proto zkuste jiný.

ČTVRTÉ NE

Košíčky v dekoltu odstávají, tvoří se „kapsy".

JAK PROBLÉM ODHALÍM V KABINCE?

Oblékněte prádlo a několikrát zakružte pažemi, potom si stoupněte rovně, paže podél těla. Při pohledu na dekolt musí být linie hladké, prsa pěkně zaoblená a košíčky vyplněné. Máte-li v košíčku volné místo, okraj v dekoltu odstává a tvoří se tzv. kapsy, není to správná volba.

ŘEŠENÍ:

Zvolte menší košíček, velikost obvodu zachovejte (př. velikost 80 B nahraďte velikostí 80 A).

PÁTÉ NE
Takto rozhodně ne!
Autor: Profimedia.cz

Prsa „přetékají" z košíčků v podpaží, košíček nepojme celé prso, kostice tlačí do měkkých tkání prsa.

JAK PROBLÉM ODHALÍM V KABINCE?

Při pohledu do zrcadla je problém okamžitě viditelný, při pochybnostech si poskočte, zakružte pažemi, předkloňte se. Pokud se prsa do košíčků nevejdou, jak mají, okamžitě to poznáte.

ŘEŠENÍ:

Nejdřív vyzkoušejte stejný model s hlubším košíčkem. Pokud ani to nepomůže, zvolte jiný střih (tvar kostice). Košíček musí pojmout celé prso a kostice jej musí celé obejmout (má končit až v podpaží).

Anketa
Udělala jste někdy chybu při výběru podprsenky? Jakou?
Volný obvod
28 %
Prsa, vypadávající z košíčků
31 %
Podprsenka přeřezávající prsa
10 %
Odstávající košíčky
23 %
Příliš utažená/volná ramínka
8 %
Hlasovalo: 889 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!

ŠESTÉ NE

Příliš utažená ramínka se zařezávají do šíjových svalů a často mohou být příčinou bolesti hlavy i páteře a špatného držení těla.

Správné nastavení ramínek zformuje tvar prsou, usadí je v očekávané výšce, a tím opticky zeštíhlí postavu. Zvýší pohodlí a eliminují zdravotní problémy.

JAK PROBLÉM ODHALÍM V KABINCE?

Příliš utažená ramínka nosí většinou ženy s velmi volnými obvody. Tímto způsobem nesprávně řeší požadovanou výšku upevnění ňader.

ŘEŠENÍ:

Pokud nosíte kvůli lepší fixaci hodně utažená ramínka, zvolte menší obvod. Ten váhu prsou udrží ve správné výšce, ramínka pak slouží už jen jako menší podpora. Pro velká a těžká prsa doporučujeme ramínka rozšířená, měkce podložená. Ta zvýší komfort nošení.

SEDMÉ NE
Takto má vypadat skvěle paSkvěle padnoucí spodní prádlo!
Autor: Archiv firmy Charme

Příliš volná ramínka sklouzávají z ramen a nepomáhají při fixaci prsou.

JAK PROBLÉM ODHALÍM V KABINCE?

Volná ramínka při pohybu padají z ramen.

ŘEŠENÍ:

Sklouzávající ramínka mohou mít dvě příčiny - chybně nastavenou délku, nebo tvar a šířku. V prvním případě upravte délku ramínek tak, aby byla dostatečně pružná, nezařezávala se do kůže, ale nepadala. V druhém případě zkuste střih podprsenky s jiným umístěním ramínek na zadním dílu (bude blíž k zapínání). Zvolit také můžete speciální sponku, která ramínka na zádech spojí a zafixuje.

OSMÉ NE

Kostice nepřiléhají k hrudníku. V extrémních případech mohou prsa „propadávat" dolním okrajem podprsenky.

JAK PROBLÉM ODHALÍM V KABINCE?

Několikrát vzpažte. Potom si sáhněte pod spodní okraj podprsenky. Pokud sedlo nepřiléhá pevně k tělu a volně vsunete prsty pod kostice, potřebujete jinou velikost.

ŘEŠENÍ:

Vyzkoušejte hlubší koš, eventuálně pevnější obvod. V některých případech může jít také o nevyhovující tvar košů.

Vyberte si tu svou!

Barevná, klasika, s krajkou.. Možností je nepřeberné množství. Důležité ale je, aby vám správně seděla!

Autor: ema, zdroj: charme, triola