Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ve svítivých šatech z míčků tenistka šokovala

17. června 2011 | 14:39

Říkají jí Lady Gaga tenisového světa. A právem. Americká tenistka Bethanie Mattek-Sands (26) se totiž stejně jako extravagantní zpěvačka v netradičních outfitech vyžívá.

Doslova dech beroucí šaty, které šestadvacetiletá tenistka Bethanie Mattek-Sands ve čtvrtek oblékla na party ženské tenisové asociace, jež se konala jen pár dnů před začátkem 125. ročníku Wimbledonu, vzbudily patřičnou pozornost. Není divu, vždyť pocházejí z dílny britského módního návrháře Alexe Nobla, který se podílel i na tvorbě nejednoho kostýmu exhibicionistické zpěvačky Lady Gaga.

Tenistka Bethanie Mattek-Sands zvolila outfit ve výrazné barvě, která obvykle patří na tenisové míčky
Autor: profimedia.cz

Šíleným neonově žlutozeleným šifonovým outfitem se šněrovacím korzetem a ramínky pošitými kusy tenisových míčků, doplněným ještě ozdobou hlavy ve stylu mohykánského číra a stejně neonovými kotníkovými botami, zastínila i takové hvězdy, jako je Serena Williams, Maria Sharapova nebo Jelena Jankovic. Spousta hostů na rautu zůstala doslova šokována. Někteří přítomní ale Bethanii tleskali za její smysl pro humor.

"Ráda držím všechny ve střehu," přiznala tenistka, která je v současnosti na jednatřicáté příčce tenisového žebříčku a je známá i jako milovnice "bláznivé" módy. Tentokrát se ale bude muset během turnaje mírnit a dodržovat přísná pravidla pro oblékání. Ta už několikrát porušila a v roce 2005 dokonce musela zaplatit pokutu. Zřejmě i proto se rozhodla "vyřádit" ještě před začátkem nejprestižnější události tenisového světa.

Šaty ze zelenožlutého šifonu zdobily i části tenisových míčků
Autor: profimedia.cz

Večírku se zúčastnilo dalších patnáct předních světových tenistek, které na sobě měly šaty pocházející z pera předních britských módních návrhářů. Například Serena Williams přišla v nádherných lahvově zelených šatech značky Burberry, dánská tenistka Caroline Wozniacki v úchvatných asymetrických černých šatech od Stelly McCartney a srbská tenistka Jelena Jankovic zvolila červené šaty z dílny Vivienne Westwood. Všechny modely budou v průběhu turnaje vydraženy a výtěžek půjde na charitu.