Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Trička s logem Nekrmte modelku nosí děti

20. dubna 2011 | 10:54

"Nic nechutná tak skvěle jako pocit hubenosti!" Tímhle životním mottem vzbudila modelka Kate Moss v roce 2009 pobouření a byla obviněna z anorexie. O dva roky později se na internetu začala prodávat jí inspirovaná dětská trička s nápisem: "Prosím, nekrmte modelku". Lékaři se bouří.

Vyhublá modelka Kate Moss je na svou kostnatou postavu pyšná a velmi štíhlé kolegyně propaguje, kde a jak se dá. Když před dvěma lety řekla, že její životní motto je “Nic nechutná tak skvěle jako pocit hubenosti”, mnohé tím pobouřila. Zvlášť odborníky na poruchy příjmu potravy.

Ti se teď zlobí o to víc, protože na internetu se ve velkém rozjel obchod s tričky určeným kojencům a dětem prvního stupně základních škol, na nichž jsou nápisy jako “Prosím, nekrmte modelku” či právě citací Kate “Nic nechutná tak skvěle jako pocit hubenosti”.

Trička, se kterými Moss nemá nic společného, vyrábí americká firma Teen Modelling. Prodávají se na britské stránce Zazzla.co.uk. Pro kojence v přepočtu stojí 290 korun, pro větší děti 390 korun. Firma se před lékaři hájí tím, že nápisy jen vyjadřují pocity a názory některých lidí.

Jaký je váš názor na trička propagující anorexii? Koupili byste takové svým dětem? Váš názor nás zajímá! Napište nám ho do diskuze pod článkem.

Autor: mivr