Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Osudově sexy za přijatelné peníze. Inspirujte se Peštovou nebo Farnou

21. listopadu 2010 | 11:02

Módní trendy se sice sezónu od sezóny mění, ale základní směry zůstávají. Jeden z nich se často označuje nepřeložitelným slovem glamour a leckdy se o něm mluví jako o zrcadle nenápadného půvabu buržoazie. Tento styl působí dráždivě, koketně, navýsost žensky a může být všem dostupný. I při vší atraktivnosti s ním spojené.

Glamour tendence, o níž se vede řeč, je ve stylingu módy jedenadvacátého století velmi žádaná. Stejně jako ženskost, rafinovanost, koketnost s ní spojené. Krajka, vsadky, lesklé materiály, mašle, průsvity. Malá, siluetu zdůrazňující sáčka, štras. Jehlové podpatky, blůzy či korzety...

Se všemi těmito prvky si návrháři hrají, různě je v modelech zúročují. Trh na tomto poli dává na vybranou a působivé, nijak lacině ordinérní kousky nabízí v přijatelných cenových relacích. Jde o to věci dobře zkombinovat, sladit je do zajímavých outfitů.

676000:gallery:true:true

Manželka Pavola Habery, světově úspěšná modelka Daniela Peštová je symbolem střízlivé elegance, která rafinovanou svůdnost neodepisuje. Kožený křivák s ozdobnými zipy a ramena módně zdůrazňujícími štepy doplnila jen bílým akcentem potištěného trika plus klasickými kalhotami a otevřenými lodičkami s rudým detailem, jež splňují podmínku glamour sex-appealu.

Jak na to?

Osudově sexy lze být na jevišti městské módy od rána do večera. Zejména, když se ctí stylistické pravidlo číslo jedna, které zní: Vyberte si jeden správně nosný kousek a ten decentně dolaďte.

Super módní černá přidá na pelu dramatičnosti, bílá na něze či kontrastu. Neutrální béžová nebo valéry šedé nahrají noblese. Rudá stejně jako hluboký dekolt nebo vysoké podpatky dodají na erotickém náboji...I v této tendenci každopádně platí, že méně je víc. A to i na večerní akci, kdy je záhodno tzv. přitlačit na pilu.

676001:gallery:true:true

Zpěvačka Ewa Farna svůj styl glamour rockerky stále hledá, ale počíná si čím dál líp. Dobrá je i black and white kombinace – krátké volné sáčko, slupka delšího trika a nohy obepínající batikované kalhoty. Rukavice jsou náležitě efektní. Jen boty měly být robustnější. Šikovné, nabídky trhu znalé holky mohou tento outfit do tří a půl tisíc pořídit.

A nezapomeňte, že...

Sexy elegantní outfit luxusní topmodelky Daniely Peštové lze pořídit i za přijatelnou sumu, aniž by vypadal lacině. Kožené bundy kolem tří tisíc se dají v obchodech masových světových značek (např. Zara, H&M) totiž koupit u nás i ve světě. To samé platí v rámci trhu pro klasické cigaretové kalhoty a hladké lodičky.

Také outfit Ewy Farne je cenově dostupný. Stačí se v nabídce obchodů (i těch internetových) orientovat. Hvězdy mají přece inspirovat, nikoli svým vzhledem, slávou či kontem vzbuzovat mindráky.

PRO INSPIRACI

Autor: Františka Čížková, lenak