Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tendence módy: Invaze odstínů hnědé

16. července 2010 | 15:45

Čokoládová, karamelová, hořčičná. Siena, temný okr, barva saharského písku. Takové valéry ovládnou v následujících měsících šatník. Podtrhnou atmosféru babího léta, umocní teplé spektrum tónů podzimu.

Na rozdíl od agresivních neónů je škála odstínů hnědé nadčasová, působí navýsost decentně a lze ji snadněji propojit s ostatními barvami. Dodává potřenou eleganci i střihově extravagantním modelům. Je zastoupena napříč trendy od lady elegance po alternativu.

Samotný outfit, celkový look je pak záležitostí daného stylu. Vysoce módní odstíny hnědé poslouží noblese i výstřednosti. Mohou se uplatnit v detailech, jež model koření a propojují anebo být decentním, navýsost univerzálním základem, od nějž se styling odehrává.

Jak na to:

Harmonie tón v tónu
Určitý odstín hnědé tvoří základ okořeněný doplňky tón v tónu. Chce to cit pro věc, schopnost udržet teplou či studenou barevnost. Ideální je pohybovat se ve dvou, maximálně třech valérech jedné barvy. Tato hra je dost náročná, stejně jako tzv. nahé líčení -i když někdo může mít dojem zcela opačný.

Cesta kontrastu
Snazší je danou hnědou kombinovat s naprosto rozdílnou barvou. Např. čokoládovou spojit s černou plus bílou. Temnější hnědá dobře vypadá s rumělkou, blankytnou či kobaltovou modří, také starorůžovou, skořápkově bílou. Hořčičné sluší opět černá, také temně fialová, slonovinová...

Metal zajisté
Zdánlivou nudu univerzální hnědé jistě zpestří doteky kovu – opět v určeném studeném či teplém ladění. Nabízí se měď, bronz, zlato, mosaz či stříbřitě šedavý zinek… Ať už v doplňkové kůži nebo textilu.

Pro inspiraci:

.
Autor: Archiv firem

Autor: amp, Františka Čížková
Klíčová slova: tendence
Diskuse ke článku
.