Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jaké barvy vlasů teď letí: V kurzu jsou zrzky a perleťové podtóny!

  • Odvažte se s novou barvou vlasů!
    6. června 2016 | 06:00

    Ať už se chystáte radikálně změnit svou barvu vlasů nebo vás prostě jen zajímá, jaké trendy letos vládnou, máme pro vás jasnou zprávu: Nastal čas se odvázat!

  • Rafinované blond

    Jedním z trendů je samozřejmě nikdy nestárnoucí bílá platina. Tato barva se nosí už mnoho let a zřejmě nikdy zcela nevyjde z módy. Letos se ale na pomyslnou špici trendů šplhají spíše teplejší, medově blond odstíny. A naprostým hitem bude takzvaná buttery blond, tedy světlá barva s teple béžovým podtónem. Velmi populární je i barva složená ze tří až čtyř blond tónů. Sluší především majitelkám polodlouhých a dlouhých vlasů. Nepůsobí jednolitě a dokáže opticky zvětšit objem. Jde vlastně o propracovanější systém melírování v několika tónech. Doma se o ni ovšem raději ani nepokoušejte.

    Barvy vlasů
    Autor: L´Oreál
  • Sexy měděné

    Pokud přemýšlíte o radikální změně barvy, měla byste se letos stát zrzkou. Měděná prostě frčí. Ale volte takovou, která bude působit co nejpřirozeněji. „U měděných tónů je dobré se vyvarovat nepřirozených odlesků. Raději sáhněte po zemitější měděné, v konečcích trochu prosvětlené. Pokud není barva lesklá, budete působit mnohem více šik dojmem,“ říká Kateřina Muratová z pražského kadeřnického salonu Toni & Guy. Podzimním typům zase sedne teplý, až mahagonový odstín, který se na přímém slunci leskne sytě červenými tóny.

    Barvy vlasů
    Autor: L´Oreál
  • Dramatické hnědé

    Také brunetky by měly sázet na přirozenost. Kromě sytě hnědých, kaštanových odstínů budou velmi módní také opravdu tmavě hnědé až černé vlasy v barvě čerstvě uvařeného espressa nebo hořké čokolády. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv odstín, vždy by měl hrát prim hnědý tón, nikoli černý nebo červený. „V případě světlejší hnědé stále zůstáváme u přírodních tónů, jako jsou například béžové, a trendy je také perleťový, lehce narůžovělý nádech, který vám dodá šmrnc,“ říká Kateřina Muratová.

    Barvy vlasů
    Autor: L´Oreál
  • Hravě netradiční

    Klasickou šedivou, která slavila úspěch v posledních pár letech, vystřídá takzvaná rose-gold – tedy zlatorůžová barva, která vypadá opravdu nádherně něžně a žensky. Vedle ní se do popředí dostanou chladnější, kovově šedé odstíny s nádechem do perleťova, modra nebo fialova. Nosí se také prameny v sytě modré nebo fialové barvě, ale pokud je vám 30+, rovnou na ně zapomeňte.

    Barvy vlasů
    Autor: Toni Guy

Autor: brig