Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skvrny po akné

Pomocí vatové tyčinky naneste kyselinu salycilovou na postižené místo.
28. července 2008 | 07:25

Měla jsem nepříjemné akné, ale díky mé kosmetičce se můj stav pleti postupně zlepšuje. Trápí mě však, že mi po akné zůstávají tmavé skvrny.

Jak na skvrny?

Měla jsem nepříjemné akné, ale díky mé kosmetičce se můj stav pleti postupně zlepšuje. Trápí mě však, že mi po akné zůstávají tmavé skvrny. Kosmetička mě ubezpečila, že do půl roku by měly zmizet, a pokud ne, vyzkoušíme na podzim nějakou metodu na jejich odstranění. Prý existují krémy s ovocnými kyselinami, které v tomto případě postupně dokážou sjednotit povrch pleti. Mohu je používat? Líba (30)

Kosmetička má pravdu v tom, že tmavé skvrny na místech předcházejících zánětů (vyrážek) mohou za několik měsíců zmizet. Jde o tzv. pozánětovou hyperpigmentaci. Pozor však na letní období, které je v plném proudu. Rozhodně byste neměla vystavovat obličej přímému slunci a hlavně dbejte na používání kvalitního krému s vyšší UV ochranou. Jinak hrozí nebezpečí, že pigmentace se naopak ještě více zvýrazní. V lékárnách jsou k dostání také krémy s UV filtrem, který je speciálně určený na aknózní pleť. Krémy a peelingy s ovocnými kyselinami mohou pleti skutečně prospět, ale jejich aplikace je vhodná v neslunečném období. S jejich používáním tedy počkejte do podzimu.

Autor: zpracovala: mif