Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Otestovali jsme za vás: Tónovací tělová mléka

14. července 2008 | 10:21

Většinou po nich sahají ty z nás, které jsou alergické na sluníčko, anebo ty, které prostě svoji kůži před ostrými slunečními paprsky chrání. Testování jsme podrobili tělová tónovací mléka, abychom zjistili, zda jsou skutečně tak dobrá, jak tvrdí reklamy.

DŮLEŽITÝ POSTUP PŘI APLIKACI:

Pokud se rozhodnete pro samoopalování, je dobré předtím pleť ošetřit, abyste potom dosáhli jejího rovnoměrného zbarvení, bez bez nepříjemných oranžových skvrn.

- Tvář odličte, umyjte, osušte a zbavte nečistot maskou, peelingem nebo odličovacím přípravkem.

- Pokud krém nanášíte na nohy, lepšího efektu dosáhnete na hladké, oholené nebo depilované kůži.

- Krém důkladně vmasírujte do pokožky, ale dejte si pozor na množství. Rovnoměrnost je základ, snažte se předejít tomu, abyste na některá místa nanášela krému méně, na jiná více. Vznikají tak tmavé skvrny, které zkazí celkový dojem opálení. Zvlášť opatrně postupujte na loktech a kolenou. Po nanesení nechte krém působit, ale okamžitě si důkladně umyjte ruce!


Vybraná tónovací tělová mléka tentokrát vyzkoušela naše produkční Veronika Pohanková.

NÁŠ TIP
DOVE, Summer Glow Body Lotion

DOVE, Summer Glow Body Lotion
Autor: archivy firem

(na světlou až normální pokožku), 250ml
Orientační cena: 169 Kč

Mléko je hustší, ale velmi dobře se roztírá. Má velmi příjemnou vůni a při samoopalování není cítit žádný zápach. Opálení se projeví za několik hodin, pokožka chytila přirozený, mírně opálený tón. Mléko je cenově dostupné a dá se koupit i ve variantě +soft shimmer, tzn. s jemnými třpytkami, které vypadají velmi hezky, zvláště když za letního podvečera vyrážíte do společnosti.

Naše hodnocení: *****

 

GARNIER, Hydratační tělové mléko

GARNIER, Hydratační tělové mléko
Autor: archivy firem

(na zářivou pleť), 250ml
Orientační cena: 130 Kč

Výsledek testu: Hydratační mléko s 12hodinovým účinkem pokožku nevysušuje a zbytečně nenapíná. Stejně jako Dove se velmi dobře nanáší, má nevtíravou vůni. Nepříjemný zápach se neobjevil ani při slunění. Opálení se objeví až druhý den, intenzivnější do slibovaných 4 dnů – pokožka se opálila a zůstala bez oranžových skvrn.

Naše hodnocení: ****

 

DERMACOL, Soft Tanning Moisturising Body Milk

DERMACOL, Summer dream
Autor: archivy firem

(jemně opalující mléko), 200ml
Orientační cena: 109Kč

Výsledek testu: Tělové mléko je tekuté, velmi dobře se roztírá, má ze všech testovaných mlék nejméně vtíravou vůni. Jak výrobce uvádí, opálení po tomto přípravku je velmi jemné a přirozené, mléko obsahuje makadamiový olej, který pokožku zvláčňuje.

Naše hodnocení: *****

 

LAVERA, Naturkosmetik

LAVERA, Sun sensitive
Autor: archivy firem

(100% přírodní, na obličej i tělo) 150ml

Orientační cena: 349 Kč

Výsledek testu: Tělové mléko je velmi jemné, tekuté, dobře se roztírá, na začátku má příjemnou, květinovou vůni. Ta se však při působení rozkládá až do vtíravého, pro ty citlivější z nás až nepříjemného zápachu. Opálení je poměrně intenzivní, proto se nedá doporučit velmi světlým typům pleti. Po umytí rukou dejte pozor na to, aby vám nevznikly "bílé rukavičky". Je dobré si po umytí rukou jakoby stáhnout krém z paže na ruku do ztracena.

Naše hodnocení: *****

 

NIVEA, SUN TOUCH

NIVEA, Sun Touch
Autor: archivy firem

Samoopalovací mléko, 150ml
Orientační cena:235 Kč

Výsledek testu: Mléko má příjemnou konzistenci, dobře se roztírá, výrobce slibuje přirozeně opálený vzhled bez nežádoucích skvrn, ty vám ovšem zaručí jen dokonalé rozetření. Vůně krému je příjemná, opálení se projevilo až druhý den. Výhodou mléka je, že se okamžitě vstřebává, nicméně to může být i nevýhoda, protože nevíme, kam už jsme mléko už nanesli a kam ještě ne.

Naše hodnocení: ****


Stupeň hodnocení: * neuspokojivé, ***** výborné

Poznámka: Test má pouze informační charakter a je určen spotřebitelům. Výsledky testu jsou pouze subjektivním stanoviskem redaktorky, která testování prováděla.

Autor: mon