Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Všimli jste si na obličeji další vrásky? Kolagen může pomoci je vyhladit!

4. prosince 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Je naprosto přirozené, že kůže s věkem stárne. Zvláště pak naše pleť je velmi citlivá a zranitelná, a tak se na ní nedostatek určitých látek projeví jako první. Ale nepropadejte panice, není nic ztraceno. Existuje totiž skvělý pomocník, který dokáže pleť opět prozářit i jemně vyhladit. Znáte ho? Jedná se o mořský kolagen.

Možná, že už jste vyzkoušeli tucet krémů a mastí, ale žádná z nich neměla efekt, který byste si přáli. Pak vám pravděpodobně schází kolagen. Protein, který se přirozeně vyskytuje v našem těle, ale zhruba už po 25. – 30. roce života jeho tvorba výrazně klesá o cca 1,5 % ročně. Což se pak projevuje ochablejší kůží a tvorbou očních vrásek.

Co je mořský kolagen a jak funguje?

Je známo až 28 druhů kolagenu a mořský kolagen je jedním z nich. Získává se z rybích kolagenových peptidů, které se nacházejí v kůži, kostech a šupinách ryb. Peptidy mořského kolagenu jsou menší než jiné typy živočišných kolagenů, což zlepšuje jejich vstřebávání.

Proces hydrolýzy pak štěpí dlouhé řetězce peptidů na kratší, což opět zvyšuje účinnost. Hydrolyzovaný rybí kolagen se tak v těle vstřebává až 1,5x lépe než hovězí nebo prasečí kolagen a má také vyšší využitelnost. Díky tomu je považován za nejlepší zdroj kolagenu pro léčebné účely.

Jemná a zářivá pleť

Mořský kolagen je kolagenem typu 1, který se vyskytuje v naší kůži až ze 75 %. Zlepšuje díky tomu elasticitu i hydrataci pokožky, čímž přirozeně omlazuje pleť. To potvrdila i jedna menší studie, kdy 50 žen ve věku 45 až 60 let užívalo kolagen (10 g denně) po dobu 12 týdnů. Za tu dobu došlo u nich ke snížení vrásek o 35 % ve srovnání se skupinou užívající placebo.

Lesklé vlasy a zdravé nehty

Mořský kolagen má rovněž pozitivní vliv na padající vlasy nebo křehké a slabé nehty. Posiluje vlasový folikul, který uzamyká vlasy u kořínků, čímž minimalizuje jejich vypadávání. Díky prolinu (složka keratinu) rovněž napomáhá k růstu silných a lesklých pramínků. Také hydratuje a vyživuje nehtová lůžka. Nehty tak budou delší, pevnější i zdravější.

Autor: MOVit Energy s.r.o.

Chcete-li využít sílu kolagenu naplno, vyzkoušejte MOVit Mořský Kolagen Beauty Plus + Kyselina hyaluronová. Jedná se o vysoce účinný produkt obohacený o další aktivní látky.  K dostání je také výhodné dárkové dvojbalení, které udělá radost každé ženě. Produkty jsou k dostání na stránkách drmax.cz.

S mořským kolagenem MOVit nezůstane vaše pleť, vlasy ani nehty stejné. Podpořte je ještě dnes!