Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pár snadných triků pro hladké nohy

Naučte se triky, jak docílit sametové pokožky.
22. prosince 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Dnes je nepřípustné, abyste měla byť jen jemné chloupky na nohou. Jak se jich ale zbavit? Každá z žen preferuje něco jiného, představíme vám triky, jak docílit sametové pokožky na vašich nožkách.

Jak na hladké nohy?

Existuje mnoho způsobů, jak na hladké nohy. Jistě každá žena (nebo dnes i každý muž), která se holí, bude ráda za to, když efekt vydrží co nejdéle. V takovém případě odpadají metody zbavení se chloupků žiletkou či depilačním krémem, protože ty chloupek odstraní jen na hranici kůže. Jde však o nejrychlejší způsob zbavení se ochlupení.

Na řadu pak přichází různé vosky či cukrové pasty. Ty vytrhnou chloupek i s kořínkem, takže mu bude trvat déle, než vyroste. Jenže zde je nevýhoda trošku v tom, že pás s voskem nemusí vzít celé ochlupení, takže jej musíte použít vícekrát a to už je čas navíc.

Epilace je nejlepší

Vytrhání chloupků, a tedy i déle trvající efekt, zajistí opravdu jen epilace. Epilátor je strojek, který má zabudované destičky, jež rotují, stisknou chlup a vytrhnou jej. Pokud se vám nepodaří sebrat všechny chloupky, nevadí, můžete na místě rychle přejet znovu.

Epilátor je tak nejúčinnějším domácím přístrojem na zbavení se chloupků. Jen si dávejte pozor na vyrážky. Když se totiž vytrhne chlup, otevře se kůže a může na místě snadno vzniknout zánět. To poznáte podle pupínků. I proto někteří nemají rádi epilaci, ovšem tomu se dá snadno předejít. Nejlepší bude, když dané místo ošetříte antiseptickým přípravkem, například pleťovou vodou na akné. Místo se vysuší, dezinfikuje a uzavře. Stejně tak pomohou i speciální přípravky určené přímo na kůži citlivou po holení, které vaši pokožku krásně zklidní.

Na závěr kůži namažte chladivým gelem či mlékem, ty ji rovněž zklidní a máte krásné nohy jako ze sametu. A to vše za pár minut, přitom efekt vydrží několik dní.

Přípravky pro krásné nohy vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.