Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Odborník radí: Jsou pro vás vhodné odlehčené prsní implantáty?

Odborník radí: Jsou pro vás vhodné odlehčené prsní? implantáty?
16. března 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Jednou z velkých výhod prsních implantátů B-Lite® je bezpečnost pro ženu. Umožňují přesnější diagnostiku na sonu a mamografu. Prsa zároveň lépe drží na místě, neklesají. Odlehčené implantáty jsou proto ideální pro sportovkyně, ale své využití najdou i u žen, které se s větším poprsím chtějí vyhnout bolesti zad. Co ještě potřebujete vědět o plastice prsou? Na to v v online chatu odpovídal MUDr. Roman Kufa z PERFECT CLINIC.

Dvacetiletou čtenářku Blesku pro ženy láká mít o dvě čísla větší poprsí. Zajímalo ji, zda s B-Lite® implantáty bude moci kojit. MUDr. Roman Kufa z PERFECT CLINIC ji ubezpečil, že s nimi bude moci kojit stejně, jako to jde i u jiných prsních implantátů. Co ještě čtenářky zajímalo?

Kamarádka měla problém při běhání s Motiva implantáty, bolelo jí to a hýbaly se. Teď má ještě větší implantáty B-Lite a bez problémů běhá. Může za to odlehčení nebo čím to je? (Stehlíková)

Tady hraje roli jak váha implantátu, tak i jeho pevnost. Měkký implantát v prsu bude více pohyblivý a nebude tak držet tvar prsu jako pevnější implantát.

Toužím po větším dekoltu, ale mám opravdu špatnou elasticitu kůže a ještě jakoby průhlednou. Byla jsem na konzultaci a mohla si osahat B-Lite s tou jemnou texturou. Byly opravdu velmi přirozené. Jsou pro mě vhodné? (Sandra Pospíšilová)

Ano, je to jeno z možných řešení zvětšení prsů.

Mám po dětech dost povislé prsa velikosti D. Je možné si je nechat upravit, aniž bych musela mít implantáty? A jaká je cena zákroku? (Pavlína K)

Pokud jsou prsy povislé, tak samotné vložení implantátů prsy nezvedne. Musí se udělat modelace. Cena závisí od toho, jestli se provádí jen modelace kolem bradavky, nebo řezem tvaru kotvy. Současně se při modelaci vloží implantát a prs se tak zvětší i zvedne.

Zhruba do tří let chci druhé miminko, ale nechci čekat na prsa. Bojím se ale, že se tvar po kojení změní. Pomůže mi výběr odlehčeného implantátu? (Andy)

Záleží na tom, jak se prsy během těhotenství zvětší, jak je kůže elastická a jak se po skončení kojení kůže stáhne. Typ samotného implantátu asi moc velkou roli hrát nebude, spíše velikost implantátu.

Všechny ostatní odpovědi najdete zde

MUDr. Roman Kufa z PERFECT CLINIC
Autor: Perfect Clinic

Co říká MUDr. Roman Kufa o své práci?

Práce mě baví, protože je kreativní a každá operace je jedinečná, v něčem jiná. V plastické chirurgii se uplatní představivost, estetické cítění, kreativita a to je to, co mě baví. Operací je možné změnit vzhled pacienta, ale také zasáhnout do jeho psychiky, zbavit ho komplexů a pomoci zvednout sebevědomí. To vše má smysl a dodává uspokojení z práce, kterou můžu navíc realizovat ve výborném kolektivu a kterou se snažím dělat co nejlépe," říká MUDr. Roman Kufa, který je vedoucím lékařem, zakladatelem a spolumajitelem kliniky plastické chirurgie Perfect Clinic.