Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Halloween se blíží! Připravte si strašidelnou výzdobu z lepidla

11. listopadu 2020 | 14:08

Chcete si domů pořídit nějakou zajímavou halloweenskou výzdobu, ale v žádném obchodě vás nic nezaujalo? Zkuste si připravit originální, vlastní, kterou budete mít jen vy, a přitom vám zabere jen chvíli. Co takový opravdu strašidelný duch z lepidla Herkules, gázy a několika drobností? Pusťte se do toho společně s námi.

Co budeme potřebovat?

  • Disperzní lepidlo Herkules
  • Lékařskou gázu (ideálně 100 x 100 cm)
  • 3 nafukovací balónky
  • Prázdnou pet láhev
  • Izolepu
  • Brčka a špejle
  • Jako nepovinný doplněk fosforeskující akrylovou barvu

Jak vzniká strašidelný halloweenský duch?

  1. Jako první začneme s kostrou ducha, kterou budeme potřebovat jen v rámci výroby a následně ji odstraníme.
  2. Nafoukneme si balónek a připravenou pet láhev nahoře odřízneme. Balónek umístíme na odřízlou část pet láhve a připevníme izolepou. Poté si vezmeme brčka a připevníme je na boční strany láhve. Pro větší efektivnost je ještě můžeme prodloužit špejlemi. Následně si nafoukneme zbývající dva balónky zhruba do velikosti pingpongového míčku a rovněž je k brčkům, popřípadě špejlím připevníme izolepou.
  3. V další fázi si připravíme směs disperzního lepidla Herkules a vody v poměru 2:1 a v případě zájmu do něj můžeme přidat i fosforeskující akrylovou barvu. Ve směsi namočíme gázu a necháme ji důkladně směsí nasáknout.
  4. Poté vyjmeme gázu, ze které vymačkáme přebytečné lepidlo a začneme ji pečlivě rozkládat. A jdeme do finále! Namočenou gázu přehodíme přes připravenou kostru a naaranžujeme ji do požadované podoby a tvaru ducha. Vše necháme vyschnout ideálně přes noc.
  5. Po vyschnutí sundáme gázů z kostry a můžeme nalepit obličej nebo třeba jen oči z černého papíru.
  6. A dokonale efektní a strašidelná halloweenská výzdoba je na světě. Navíc díky použití fosforeskující akrylové barvy nám bude ve tmě svítit!

A jakou halloweenskou výzdobu si připravujete vy?