Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak probíhá lepení křečových žil a jak vlastně lepidlo na žíly funguje?

12. března 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Už jste slyšeli o lepidle na žíly? Není to scifi, ani žádná šarlatánská mastička. Lepidlo na křečové žíly je nejmodernější systém léčby křečových žil, který nevyžaduje žádnou hospitalizaci, podání léků ani nošení kompresních punčoch. Po ošetření odcházíte po svých okamžitě domů přímo z operačního sálu.

Projděte si s námi krok za krokem, jak probíhá lepení křečových žil v Centru pro léčbu varixů Asklepion.

Krok 1: Vstupní vyšetření

V ordinaci se vás cévní chirurg vyptá na vaše obtíže a anamnézu. Následuje SONO vyšetření dolních končetin ultrazvukovou sondou. Jedině tak se dá určitě rozsah žilního onemocnění a přesná příčina, proč se vám metličky nebo dokonce křečové žíly tvoří. Na základě vyšetření navrhne lékař nejvhodnější způsob léčby.

Krok 2: Den operace

Přicházíte do Centra pro léčbu křečových žil podle předem domluveného termínu, nepotřebujete žádná předoperační vyšetření. Sestřičky vás uvedou na pokoj, kde se převléknete. Navštíví vás cévní chirurg, s nímž si zopakujete vše důležité a můžete jít na sál. Jít doslova! Žádné léky na uklidnění, tlumení bolesti, s lepidlem na křečové žíly nic takového nepotřebujete. I na sále jste zcela při vědomí, ale necítíte žádnou bolest ani nic nepříjemného

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Krok 3: Jak probíhá lepení křečových žil

Chirurg zavede drobounkou dírkou do postižené žíly katetr přesně na místo, kam je potřeba. Vše si kontroluje během celé operace ultrazvukem. Pomocí speciálního katetru uvolňuje po kapkách do žíly lepidlo, které okamžitě žílu slepí. Po slepení celého úseku, katetr vytáhne a je hotovo. Pacient okamžitě odchází opět po svých ze sálu a domů. Úleva od potíží přichází okamžitě. Podívejte se na video.

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Krok 4: Jak probíhá rekonvalescence po lepidle

Další obrovskou výhodou lepidla na křečové žíly je, že po operaci není třeba nosit kompresní punčochy jako po jiných metodách a prakticky ihned se vracíte ke svým běžným denním aktivitám. Lepidlo na křečové žíly je tak ideální pro všechny, kteří jsou časově vytíženi a nemohou si dovolit delší výpadek ve své aktivitě.

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Krok 5: Co se děje s křečovou žílou po laserové operaci?

Po operaci lepidlem se ošetřená žíla přemění ve vazivový proužek, který v těle zůstává a postupně se vstřebá. Funkci operované žíly převezme zbytek zdravého žilního systému. Úleva od obtíží přichází okamžitě. Nohy jsou lehčí, neotékají a mizí nepříjemný tlak. Zároveň se zlepší i estetika, zmenšují se rozšířené žilky a nohy jsou bledší. Domluvte si termín svého vyšetření co nejdříve.