Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Opakované spálení pokožky může způsobit vznik melanomu. Opalujte se zdravě!

28. května 2018 | 00:00

Léto je pro nás časem odpočinku, koupání a opalování se. Opálený vzhled je pro mnohé z nás symbolem zdraví, krásy a přitažlivosti. Při opalování na slunci nebo v soláriu bychom však měly myslet na jedno. UV paprsky pokožce při dlouhodobém působení nesvědčí. Pobyt na slunci pokožku vysouší a UV záření proniká až do spodní vrstvy pokožky, čímž nenávratně poškozuje kožní buňky a urychluje tak stárnutí pleti. Opakované spálení pokožky dokonce může způsobit vznik melanomu.

Samoopalovací přípravky s přírodním složením

Pokud nejste příznivci dlouhého ležení na sluníčku a chcete svou pokožku uchránit od škodlivého záření, ale zároveň toužíte po opálené pokožce, máme pro vás skvělý tip. Sáhněte po samoopalovacích přípravcích, které působí v nejsvrchnější vrstvě pokožky a v kombinaci s kvalitním přírodním složením dokonce pečují o vaši pokožku.

Autor: Manufaktura

Hebká a hydratovaná pokožka díky DHA

Vyzkoušejte třeba nový pleťový a tělový fluid z edice Meruňka od české značky Manufaktura s unikátní přírodní neškodlivou samoopalovací ingrediencí DHA (s bio certifikátem ECOCERT), meruňkovým, mandlovým a jojobovým olejem a ovesným beta-glukanem. Během několika málo aplikací vykouzlí na vaší pokožce atraktivní zlato-hnědý tón a zanechá ji hebkou a pečlivě hydratovanou.

Jak na to?

Fluid aplikujte rovnoměrně na odlíčenou pleť a tělo. Pro dosažení ideálního účinku se doporučuje provést před aplikací peeling pokožky. Zvláštní pozornost pak věnujte oblasti kolem obočí a vlasů. Po aplikaci si důkladně umyjte ruce. Optimální frekvence použití pro udržení krásně opálené pokožky je 1-2x týdně. Tak co na říkáte? Jdete do toho?