Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chcete se zbavit bezbolestně vrásek i nevzhledného akné? Pak je tu pro vás chemický peeling

4. listopadu 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Chemický peeling se stal v posledních letech největším hitem v kosmetické dermatologii. Není divu, dokáže si totiž během chvíle poradit s vráskami, pigmentovými skvrnami nebo akné. Pokud tedy chcete vrátit své pleti krásu a mladistvý vzhled, je tato procedura určena právě vám.  

Pro koho je určen

Mnoho běžných problémů souvisí s nadbytkem mrtvých kožních buněk, které způsobují ztluštění a ztvrdnutí kůže a ucpávají póry. AHA kyseliny je pomáhají uvolnit a odstranit mrtvé povrchové vrstvy kůže oloupáním a zároveň kůži viditelně vyhladí.

Mezi největší výhody chemického peelingu rozhodně patří jeho univerzálnost. Můžete ho podstoupit i vy a zbavit se prvních vrásek. Dopřát si ho může také vaše babička, které vyjasní stařecké skvrny, stejně jako pubertální dcera, které zmenší ucpané póry, zlepší stav akné a odstraní nevzhledné jizvičky. Navíc, kromě obličeje se velice úspěšně používá i u ostatních částí těla, jako jsou hřbety rukou, hrudník, záda nebo ramena.

Autor: Tarsio

Recept na krásnou pleť

Chemický peeling skvěle využívá vlastnosti ovocných kyselin k odloučení nejsvrchnější části pokožky. Koncentrace AHA kyselin je bezpečně nanesena na krátkou dobu na kůži a poté je neutralizována. Protože peeling je velmi koncentrovaný, měl by ho vždy provádět jen dermatolog.

Velkou výhodou je, že tento chemický peeling není nikterak toxický a nevyžaduje v podstatě žádnou dobu na zhojení. Někdy se mohou po ošetření objevit drobné šupinky kůže a pleť může být zarudlá nebo citlivá. Jsou to však naprosto běžné projevy, které ale nejsou nijak bolestivé a během několika málo dní zmizí. Zákrok stihnete i během polední pauzy na oběd a výsledek je vidět již po pár minutách. Kůže je po ošetření krásně regenerovaná a nová kůže je hladší a zářivější. Prostě vypadáte, jako kdybyste se právě vrátila z úžasné dovolené.

Autor: Tarsio

Ověřené účinky chemického peelingu:

- snižuje výskyt jemných linek a vrásek
- vyrovnává barvu pleti, sjednocuje a výrazně eliminuje hyperpigmentaci
- zmenšuje póry
- zlepšuje texturu pleti
- snižuje výskyt a projevy akné
- vyhlazuje jizvičky po akné
- rozzáří a projasní pleť

Ideálním obdobím pro chemický peeling představuje právě podzim/zima. Je totiž důležité, aby pleť po aplikaci nepřišla do styku s prudkým slunečním zářením. Proto se po něm užívá krém se slunečním faktorem 50.

Chcete se objednat na chemický peeling? Svého lékaře si můžete najít ZDE.