Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Atopický ekzém trápí děti i dospělé, jak se ho účinně zbavit?

27. července 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Nepříjemné onemocnění, které trápí v dnešní uspěchané době čím dál více lidí. Bohužel, nevyhýbá se ani malým dětem a kojencům. Kde se tato kožní nemoc vzala a je vůbec možné jejímu propuknutí předejít?

Proč vzniká atopický ekzém a jaké jsou projevy?

Velkou roli na vzniku atopického ekzému mají genetické předpoklady. Spouštěčů může být celá řada. Nejčastěji se jedná o potraviny, předměty běžné denní potřeby, prach. Jedním z nejznámějších spouštěčů je také srst zvířat. Prvotním projevem je zarudnutí a zduření kůže, poté výskyt pupínků a stroupků. Typickým projevem může být senná rýma nebo astma.

Existuje prevence?

Jelikož se ve většině případů jedná o genetickou dispozici, neexistuje žádná zaručená prevence. Existují ale určitá opatření, která mohou zmírnit projevy a intenzitu jeho vzplanutí, např. upravením životosprávy a domácího prostředí. Pokud je ale nedokážeme zcela eliminovat, je třeba poskytnout pokožce co největší péči, a to nejlépe v podobě vhodné kosmetiky. Zklidňující tělové mléko ATOPIANCE je navrženo speciálně pro velmi suchou a citlivou pokožku se sklony k atopii, jež velmi znepříjemňuje náš každodenní život. Mléko ATOPIANCE obsahuje Omega-B komplex bohatý na 8 doplňujících mastných kyselin a je vytvořeno jak pro miminka, děti i dospělé.

Autor: L´OREAL Česká republika s.r.o.

Někteří z nás bohužel mají tu smůlu, že jejich pokožka je velmi citlivá a špatně snáší většinu kosmetických přípravků. Při použití nesprávného krému štípe a nepříjemně pálí. Tento typ pleti proto vyžaduje speciální péči. Zklidňující hydratační krém PRO-TOLERANCE je speciálně vytvořený krém pro hydrataci, zklidnění a redukci reaktivity intolerantní pokožky.

 

Autor: L´OREAL Česká republika s.r.o.

Kožní problémy našich nejmenších

Pleť každého dítěte je velice jemná a citlivá na vše kolem. Čistící a zklidňující olej MIXA BABY ATOPIANCE je určený pro dětskou pleť se sklonem k atopii. Jemně umývá tělo a vlasy zároveň chrání kožní bariéru. Jeho složení obohacené o vyživující a zklidňující komplex Omega-8, bohatý na 8 mastných kyselin, které pokožku dlouhodobě zklidňují. Náchylná místa k atopii jsou dlouhodobě redukována. Olej je navíc hypoalergenní, bez parfemace.

Autor: L´OREAL Česká republika s.r.o.