Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kouzelná změna

22. května 2006 | 10:00

Každá žena touží být krásná. Podívejte se s námi na dvě dámy, které se změnily k nepoznání!

Dvě ženy se rozhodly pro razantní zásah do své vizáže. Podívejte se, jak se žena dokáže změnit, když odborník použije ten správný make-up a oživí účes.


Denní líčení Michaela, 30 let, manažerka - je typem pro jemné líčení. Doménou jejího obličeje jsou velké rty s výraznějším spodním rtem. Líčení Nedokonalosti pleti byly zakryty korektorem a kruhy pod očima make-upem, tím se sjednotila barevnost pokožky. Obličej zmatnili odborníci s pomocí pudru a použili i jemně růžovou tvářenku. Pod obočí nanesli bílý stín Mono, na rozhraní pohyblivé a nepohyblivé části víčka do vnějších koutků aplikovali hnědý stín. Do středu horních víček a na linku spodních víček použili tyrkysový stín s perletí doplněný zelenou kajalovou tužkou. Líčení zakončili řasenkou Air Max v černé barvě pro větší objem řas. Vlasy Původní melíry s velkými odrosty a nevhodné teplé barvy kadeřník změnil na mix studených blond odstínů. Ty odbarvily odrosty a prokreslily původní melíry. Postupně sestřižené kontury s vytvořením "bouličky" v týlu vyfoukal přes kulatý kartáč.
Večerní líčení Laďce, 30 let, v domácnosti - sluší výrazné teplé tóny. Má široký kořen nosu, což od sebe opticky oddaluje oči. Proto odborníci použili tzv. asijský typ líčení a tím dosáhli zúžení kořene nosu a přiblížení očí k sobě. Vlasy Nevhodný a příliš tmavý, studený odstín kadeřník změnil v teple rezavý tón a ještě přidal rezavý melír. Pak vlasy sestříhal a vytvořil módní ofinku, opět vlasy vyfoukal přes kulatý kartáč. Líčení Korektorem vizážisté zakryli nedokonalosti pleti a kruhy pod očima, make-upem sjednotili barvu pokožky. Obličej opět zmatnili pudrem. Tentokrát však použili hnědočervenou tvářenku. Obočí bylo špatně a zbytečně moc vytrháno, proto bylo nutné je dokreslit. Pod obočí nanesli vizážisté stíny Mono odstín champagne a na horní i dolní víčko blíže k nosu použili rezavé a zlaté. Hnědým stínem zúžili kořen nosu. Nakonec aplikovali černou řasenku pro zvětšení objemu řas. Líčení a produkce: Hana Špinglová, kolorista: Jiří Pokorný, účes: Milan Dlesek (Salon-Salon Jiřího Pokorného, Záhřebská 18, Praha 2)

Související články